HomeПОДКАСТГрета Великова за изкуството на грима и магията на киното

Грета Великова за изкуството на грима и магията на киното

грета великова

Грета Великова за изкуството на грима и магията на киното

В новия епизод на подкаста „Madamsko представя“ имахме удоволствието да гостуваме в гримьорната на Грета Великова, чието творчество е дългогодишно и впечатляващо. От повече от 20 години Грета се е посветила на красотата, грима и стила като един от водещите професионални киногримьори. Името ѝ е познато не само в България, но и зад големите екрани по целия свят. С нейния талант да преобразява, тя е създала филмови образи за някои от най-големите и известни кинопродукции като „300“, „Конан Варварина“, „Херкулес“, „Спартак“ и много други от различни сфери на киноиндустрията.

Грета споделя, че образованието е ключът към успешната кариера. Тя самата е завършила моден дизайн, учила е сценография и костюмография, което ѝ е помогнало да разбере по-добре контекста на киното и изискванията на индустрията.

Тя разкрива, че работата в киното е комплексна и изисква отдаденост и умения за работа в екип. Грета разказва за предизвикателствата, с които се е сблъскала в кариерата си, включително случаи, когато е изпускала възможности за работа, заради това че е закъсняла за интервю.

грета

Научи се да се гримираш като звезда 

Освен това, Грета е създател на ГримКоучинг, където споделя своите знания и тайни за грима, позволявайки на хората да се научат как да се гримират сами с помощта на техниките, използвани от кинозвездите. Това уникално обучение предоставя възможност на всяка дама да подчертае красотата си с лекота в ежедневието. 

В разговора ни Грета споделя и няколко съвета за това как да поддържаме кожата си здрава и хидратирана. Тя разкрива кои са нейните любими продукти за грим в ежедневието като коректор и руж, които счита за основни за безупречния външен вид. Чуйте нейните съвети и препоръки в епизода. 

В разговора ще чуете още: 

  • Каква е разликата между работата за големи холивудски продукции и тази за български?
  • Какви са най-често допусканите грешки при грима за баловете?
  • Какво ни е нужно за перфектен външен вид?

Целия разговор може да чуете в SoundcloudSpotify и YouTube


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: