HomeКРАСОТАОткрийте тайните на корейската рутина за сияйна кожа

Открийте тайните на корейската рутина за сияйна кожа

корейска козметика

Открийте тайните на корейската рутина за сияйна кожа

Забравете конвенционалните методи за грижа за кожата – в Южна Корея, тя е истинско изкуство.

Слушай статията:

Корейската рутина за кожата не е просто ежедневна грижа – тя е цялостен подход към красотата, който обещава гладка, сияйна и здрава кожа. Продуктите и процедурите за грижа за кожата на всяка страна се коренят в местната култура, ценности и стандарти за красота. Грижата за кожата е високо ценена в корейската култура. Корейската грижа за кожата се фокусира върху превенцията, което я прави по-ефективна от традиционните западни техники за красота. В Южна Корея родителите учат децата си на грижа за кожата отрано. Техните деца бързо научават важността на почистващите продукти, SPF и овлажнителя. В Южна Корея е доста обичайно грижата за женската кожа да включва до 12 стъпки, пише puls.bg

В западните страни жените обикновено не съзнават значението на грижата за кожата, докато семейството не се сблъска с акнето в тийнейджърска възраст. Обикновено до навършване на 20 години акнето е изчезнало и тогава започва директно търсене на на продукти против стареене.

Съставките в корейската козметика

Западните козметични брандове определено изостават в производството на продукти, които са наистина полезни за кожата. Корейските марки са фокусирани върху включването на естествени и ефективни съставки в продуктите за грижа за кожата от десетилетия. Корейската козметика съдържа и съставки, които не са често срещани в западните продукти. Може би най-известните от тях са муцин от охлюв, центела и женшен.

Корейската грижа за кожата се фокусира върху използването на естествени съставки и е пред играта в иновациите в продуктите за красота. Западната грижа за кожата включва традиционни кремове и тонери, но корейската грижа за кожата е уникална. Корейските продукти за грижа за кожата имат много форми – пудинги, желирани кремове, хидратиращи гелове, пилинг гелове, лист маски и др. Основните съставки на корейската козметика са естествени и ефективни за дълготрайни резултати. Много западни продукти за красота се възползват от бързите резултати и използват продукти на химическа основа. Резултатите от тези продукти обикновено са краткосрочни или временни.

Гримът остава на заден план пред грижата за кожата

Здравето и текстурата на кожата са най-високият приоритет в корейската грижа за кожата. Корейските продукти се фокусират върху третирането и подготовката на кожата като чисто платно за грим. Този метод позволява гладко, безупречно нанасяне на грима. Южнокорейските стандарти за красота традиционно се стремят към сияен, свеж вид. Западните в момента преминават от матовия стандарт към блясъка.

Концентрациите на съставките също са различни, тъй като западните продукти могат да съдържат например гликолова киселина в концентрации 15-20%, в корейските тя е 4%. Корейската грижа за кожата се фокусира много върху грижата за кожната бариера, така че тя да не се компрометира с твърде високи концентрации на активни съставки. Дори при по-малки концентрации се постигат желаните резултати, когато отправната точка за грижа за кожата е дългосрочна, вместо да се очакват бързи резултати.


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: