HomeКУЛТУРАЗащо Куентин Тарантино отказа последния си филм?

Защо Куентин Тарантино отказа последния си филм?

Тарантино

Защо Куентин Тарантино отказа последния си филм?

Куентин Тарантино вече не планира да прави филма The Movie Critic, който щеше да бъде последният му филм като режисьор.

Въпреки скорошните съобщения, че е потвърдено, че снимките на 10-ия и последен проект на Куентин Тарантино ще започнат тази есен, The Movie Critic беше отхвърлен. Режисьорът изрази желание да „остави филмография от 10 филма“ и Филмовият критик да бъде неговата лебедова песен за игрален филм.

Действието трябваше да се развива през 1977 г. в Южна Калифорния, а Брад Пит да играе за трети път с Тарантино, след Inglourious Basterds и Once Upon A Time In Hollywood. Вдъхновението идва от работата, която Тарантино е имал като тийнейджър – зареждал е порнографски списания в автомат и е изпразвал стотинки от касовия апарат. „Всички останали неща бяха твърде кофти, за да ги чета, но тогава имаше един порнографски вестник, който имаше наистина интересна страница за филми“, казва той, цитиран от БГНЕС.

Носеха се слухове, че мнозина от актьорския състав на предишните му филми може да вземат участие, а Sony се готвеше да направи филма, след като свърши такава превъзходна работа по последния. Според Deadline се говори, че Тарантино е пренаписал сценария си, което е отложило началото на продукцията. Но режисьорът просто е променил решението си и е решил, че The Movie Critic няма да бъде неговият 10-ти и последен филм.

Тарантино и преди се е връщал към проекти, след като ги е отложил

През 2014 г. Тарантино отмени плановете си да направи The Hateful Eight , когато груба чернова на сценария на филма изтече онлайн, след като го сподели с малка група актьори. След като го нарече „предателство“ и заяви, че вече няма интерес да прави филма, The Hateful Eight в крайна сметка беше заснет и пуснат през 2015 г.

През 2012 г. той каза пред Playboy: „Искам да спра в определен момент. Директорите не стават по-добри с напредване на възрастта. Обикновено най-лошите филми във филмографията им са последните четири. Занимавам се изцяло с филмографията си и един лош филм прецаква три добри. Не искам в моята филмография онази лоша, лишена от чувствителност комедия, филмът, който кара хората да си мислят: „О, човече, той все още си мисли, че е отпреди 20 години.“ Когато режисьорите остареят, не е хубаво.”

Какъвто и да е следващият му проект – изцяло нов или преосмисляне на по-стара идея – все още се очаква Тарантино да продължи да работи в творческите области, след като направи един последен филм.


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: