HomeКРАСОТА5 икономични трика за красива кожа и коса

5 икономични трика за красива кожа и коса

кожа

5 икономични трика за красива кожа и коса

Често не осъзнаваме, че обикновените продукти в нашия дом могат да бъдат тайния ключ към разкрасяването на външния ни вид.

В света на красотата, грижата за кожата и косата играе важна роля за поддържането на нашия външен вид и самочувствие. Независимо дали става въпрос за намаляване на признаците на стареене или борбата с несъвършенствата по кожата и косата, ефективните решения често са налице в домашния ни арсенал и не изискват големи инвестиции. Ето пет лесни икономични трикове,  с които може да постигнем красива кожа и коса:

Домашна маска за коса с мед и яйца

Медът и яйцата са само някои от съставките, които могат да бъдат използвани за приготвяне на хидратиращи маски за коса. 

Смесваме едно яйце с една супена лъжица мед и нанасяме сместа върху влажна коса. Оставяме маската да подейства за 20-30 минути, след което изплакваме обилно с хладка вода и измиваме косата с шампоан.

Масаж на лицето с кубче лед

Преди да започнем масажа, задължително трябва да обвием кубчето лед в памук или тънък плат, за да предотвратим директен контакт с кожата. След това, с леки кръгови движения, започваме да масажираме различните части на лицето си, като започнем от центъра и се движим навън. Този масаж ще помогне да стимулираме кръвообращението, като резултат ще получим по-сияйна и стегната кожа. 

Ексфолиация на кожата с кафе и олио от кокос

За гладка кожа на тялото, трябва да смесим една чаша кафе с две супени лъжици олио от кокос и нежно да масажираме тази смес върху влажна кожа с кръгови движения. След това изплакваме обилно с топла вода и продължаваме стандартната си рутина под душа.

Отстраняване на грим със зехтин

Нанесяме малко зехтин върху памучен тампон и нежно почистваме лицето си, за да премахнем грима и да хидратираме кожата си едновременно. След това е важно да използваме измивен гел или пяна, за да предотвратим запушване на порите. Завършете рутината с хидратиращ крем.

Пара от чай за освежаване на кожата

Този трик, всъщност ще ни пренесе в домашно спа изживяване. Можем да напарим лицето си с топъл чай от лайка или зелен чай, като покрием главата си с кърпа, за да може парите да отиват директно към лицето ни. Чаят от лайка има анти-бактериален и успокояващ ефект, а зеленият чай намалява подпухването и възпалението. След това можем да изпием чаша чай, за да бъде двоен ефектът – отвън и отвътре.

Тези лесни икономични трикове могат да ни помогнат да поддържаме красива и здрава кожа и коса без да нарушаваме бюджета си. С естествените решения и домашни трикове, красивата кожа и коса става достъпна за всеки. 

Share With: