HomeМЕСТАЗащо Словения е интересна? 7 причини да я посетите

Защо Словения е интересна? 7 причини да я посетите

словения

Защо Словения е интересна? 7 причини да я посетите

Тази страна със сигурност не може да се нарече любима на туристите, но за истинските любители на пътуването такива страни, „подценени“ от другите, са радост. В края на краищата тук, вместо екскурзии, ви очакват приключения, а как ще протече пътуването остава загадка до последния момент. Дори и да не сте се замисляли защо Словения е интересна преди, ето 7 причини да започнете да планирате пътуването си.

Без езикова бариера

Славянските езици са повече или по-малко сходни един с друг, което означава, че можете да разберете местните жители, дори ако никога не сте ги чували да говорят. Много хора в тази страна говорят руски, така че няма да е трудно да намерите рускоговорящ гид или агент под наем. Освен това достатъчен брой местни говорят добре английски, което означава, че вече имате няколко начина да общувате с тях.

словения

словения

Компактност

За 5 часа с кола можете да стигнете от единия до другия край на страната. Кратка ваканция ще ви бъде достатъчна, за да видите няколко града и дори да си починете извън тях, да изследвате местната култура, без да се притуснявате с натоварен график.

Словенски Йерусалим

Не религиозният център, а центърът за производство на вино се намира точно тук. Тук се намират най-добрите лозя в страната и се провеждат екскурзии, дегустации и др. Неочаквано, нали? Само си представете колко изненадани ще бъдат всички, когато говорите за дегустация в лозя в Словения, която никой не свързва с вино, въпреки че това е напразно – тази напитка е с доста високо качество.

лозя

марибор

Марибор може да ви изненада още повече!

В този град, а именно в Къщата на старата лоза, се намира най-старото вино в света. Освен това през 2012 г. е обявен за Европейска столица на културата. И не напразно, в Марибор има не само вино, но и красив площад, старинни църкви, а през топлия сезон постоянно се провеждат народни панаири, музикални фестивали и изложби.

Десетки красиви замъци, направени в различни стилове, са разположени в цяла Словения

Някои от тях са превърнати в музеи, а някои дори в хотели! Така че, ако сте мечтали да пренощувате в истински замък, тук има такава възможност. Някои от тях са разположени точно в скалите, така че можете да имате време да изследвате пещери, които някога са били тайни проходи.

замък

алпи

Юлийските Алпи

Малко хора знаят за качеството на селските почивки в Словения. Най-малкото си струва да посетите националния парк Триглав с гледката към Юлийските Алпи. Изкачете се на планина, вижте водопад и долина от езера. Това е идеално място за любителите на отдиха на открито, уединението и тишината!

Туризмът в Словения е достъпен за всеки

Традиционната храна е разбираема, проста и евтина. И като цяло цените за всичко са ниски. В същото време по време на вашето пътуване ще можете да видите истински стари села, където цари духът на миналото и се спазват традициите, а не специално построени туристически къщи.

За да опишем накратко Словения, можем просто да кажем: истинска е. И ако тръгнете на пътешествие в търсене на нещо истинско, атмосферно и лишено от преструвки пред туристите, тогава тази страна трябва да бъде една от първите по вашия маршрут.

словения

Източник: topvoyager.com


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: