HomeИНТЕРЕСНОЕдна млада жена и пътуването ѝ към себеприемането

Една млада жена и пътуването ѝ към себеприемането

бързи книги

Една млада жена и пътуването ѝ към себеприемането

За Суани Честър работата като разказвач на аудио книги не е това, за което е мечтала. Дните ѝ на филмова звезда са в миналото. Осъзнава, че трябва да продължи живота си, но не знае как. Започва да записва аудио книги и намира удовлетворение в работата си. Обича да преправя гласа си с различни акценти и да разказва всякакви книги, но не и романтични истории. Парите, които изкарва са добри. Това ѝ позволява да се грижи за болната си баба.

Работа на Суани я отвежда на панаира на книгата в Лас Вегас. Там тя се запознава с очарователен непознат мъж. Ирландският чаровник Ник и Суани се впускат в безрасъдна връзка за една нощ. Както хората обичат да казват: „Това, което се случва във Вегас, си остава във Вегас“. Суани дори не казва на Ник истинското си име, нито му дава телефонния си номер. След като се връща към обичайния си живот в Лос Анджелис, младата жена продължава работата като разказвач на аудио книги.

Съвсем неочаквано получава предложение да стане разказвач на най-новата книга на любимата си авторката. Това е романтичен роман, който се очаква да пожъне голям успех. Суани не вярва на любовните истории и затова спира да чете и записва такива романи, нов възхищението й от авторката и възможността да получи допълнителни средства, с които да се грижи за баба си, я карат да се съгласи.

Впоследствие става ясно, че мъжките гласове в книгата ще се записват от Брок Макнайт – един от най-известните разказвачи в бранша. Суани започва работа по книгата и неусетно двамата с Брок създават истинска връзка, скрита зад тяхната анонимност. Скоро младата жена отново започва да се радва на живота и да мечтае. Трудностите обаче не свършват дотук. Суани трябва да се научи да рискува. Само така ще открие близостта и любовта, които никога не е вярвала, че съществуват.

Историята на бивша актриса, превърнала се в успешен разказвач на аудио книги

Джулия Уeлан описва историята на бивша актриса, превърнала се в успешен разказвач на аудио книги. Главната героиния Суани е напълно разбита след като претърпява трагичен инцидент. Нейните мечти са унищожени и тотално сринати. Според стандартите на Холивуд тя вече не става за нищо. Точно тогава съвсем неочаквано започва работата по нов романтичен роман. Така тръгва по пътя на себепознанието и любовта. Сама разбира колко бързо една мечта може да се превърне в нещо, което не си заслужава да се преследва.  

Благодаря ви, че слушахте

Какво друго ще научите от книгата „Благодаря ви, че слушахте“?

Книгата разказва историята на една млада жена и нейното пътуване към себеприемането и израстването. Всичко това на свой ред й помага да намери и приеме любовта на друг човек. Суани преживява доста трудности и изгражда сложен вътрешен свят. Поредната книга, върху която работи е романтичен роман, който записва заедно с Брок Макнайт. Двамата никога не са се срещали, но се сприятеляват благодарение на стотиците имейли и текстови съобщения, които разменят помежду си. Работата по книгата ги свързва, но това е само началото. Постепенно Суани и Брок се опознават изключително добре. Най-накрая идва моментът, в който се срещат лице в лице.

Нещо повече от романтичен роман 

Болката на Суани, която страда заради нереализираните си мечти е истинска и завладяваща. Младата жена не може да продължи напред. Тя просто не знае как. Читателите усещат борбата ѝ да приеме себе си такава, каквато е, без да се сравнява с това, което е била. Една от най-запомнящите се реплики в книгата е на Суани, която обяснява как са се променили възгледите ѝ за любовта и романтиката: „Не мисля, че можеш да разбереш дали си живял щастливо, докато живота ти не приключи. Може би затова всичко, което си направил минава пред очите ти, точно преди да умреш – за да успееш да видиш филма от началото до края и да разбереш дали всъщност си бил щастлив.“ 

Основните казуси, които книгата решава

Суани преминава през изключителни трудности и успява да се изправи на крака. Тя се грижи за баба си, която страда от деменция. Прави го с толкова любов и нежност, че това стопля сърцата на читателите. Книгата е много повече от обикновен романтичен роман. Страничните персонажи също са невероятни. Всички те имат собствена роля, мечти, надежди и трудности.  Възрастните хора в старческия дом, в който живее бабата на Суани са забавни и истински. Те не се притесняват от нищо и говорят това, което наистина мислят.  

Ползи от книгата

Авторката е прочела и разказала куп книги. Тя знае как да представи  историята на Суани и Брок по начин, по който никой друг не би могъл. Джулия Уeлан прекрасно обмисля сюжета и героите. Нейният стил е забавен и завладяващ, а езикът – разбираем и достъпен. Много от диалозите са поднесени в хумористичен вид, което прави книгата лесна за четене. В същото време сериозните теми не липсват. Те карат читателите да се замислят за живота и любовта. Освен това авторката дава доста вътрешна информация за записването на аудио книги. Читателите научават колко е важно правилното произношение, как зелените ябълки са Божи дар за гърлото и че има награда за най-добрите разказвачи – нещо като Оскар за аудио книги. 

Кратка биографична справка за автора

Джулия Уелан е родена на 8 май 1984 година в САЩ. Тя е актриса, сценарист, разказвач на аудио книги и автор. Има многобройни награди за интерпретация на текстове за аудио книги. Завършва английски език и творческо писане в Мидълбъри Колидж. Също така прекарва една година на обмен в Оксфорд. „В града на замечтаните кули“ е първият ѝ роман. Вторият е „Благодаря ви, че слушахте“. 

Източник:  Whelan, Julia. Thank You for Listening: A Novel, Avon, 2022. 432 pages

Ако искате да прочетете цялата книга „Благодаря ви, че слушахте“, може да си я закупите през бутона „Купи“ на приложението Бързи Книги.


  
Чуйте ключовите моменти от световноизвестни заглавия в Бързи Книги – първото мобилно приложение за аудиорезюмета на книги в България.  

Свалете приложението Бързи Книги безплатно сега:


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: