HomeСЪБИТИЯ„Властелинът на пръстените“ с нов филм през 2026 г.

„Властелинът на пръстените“ с нов филм през 2026 г.

властелинът на пръстените филм

„Властелинът на пръстените“ с нов филм през 2026 г.

В първия филм, който ще се съсредоточи върху героя на Голъм, Анди Съркис ще играе главната роля и ще режисира.

По време на конференция за приходите на Warner Bros. Discovery за първото тримесечие, главният изпълнителен директор Дейвид Заслав каза, че компанията е „в ранните етапи на разработване на сценарии“ за нов филм „Властелинът на пръстените“.

Първият филм от New Line Cinema и Warner Bros. Pictures ще се казва „ Властелинът на пръстените :  Ловът на Голъм“ (работно заглавие), като Анди Съркис ще играе главната роля и ще режисира филма.

Заслав казва, че режисьорът Питър Джаксън и дългогодишните му сценаристите Фран Уолш и Филипа Бойенс „ще участват във всяка стъпка от пътя“. Бойенс и Уолш ще напишат сценария. Сделката обхваща два филма от франчайза.

Снимка: Director Peter Jackson (2nd/L) and cast members of ‘The Lord of the Rings: The Return of the King’ from left to right: Elijah Wood, Andy Serkis and Viggo Mortensen pose for photographers in Tokyo January 21, 2004. REUTERS/Yuriko Nakao/File Photo Purchase Licensing Rights

„За мен е чест и привилегия да пътувам обратно до Средната земя с нашия добър приятел и сътрудник, Анди Съркис, който има недовършена работа с онзи мръсник – Голъм!“, казаха Джаксън, Бойенс и Уолш в изявление. „Като доживотни почитатели на необятната митология на професор Толкин, ние сме горди да работим с (филмовите шефове на WBD) Майк Де Лука, Пам Абди и целия екип на Warner Bros. по друго епично приключение!“

„Да, Прешъс. Дойде моментът още веднъж да се впусна в неизвестното с моите скъпи приятели, необикновените и несравними пазители на Средната земя Питър, Фран и Филипа“, добави Съркис. „С Майк и Пам, както и с екипа на Warner Bros в мисията, заедно с WETA и нашето филмово семейство в Нова Зеландия, всичко е твърде вкусно…“

Warners за първи път каза, че разработва нови филми за LOTR преди малко повече от година, сключвайки сделка с притежателите на права Embracer Group AB за разработване на нови филми, базирани на поредицата от книги на JRR Tolkien.

Както The Hollywood Reporter отбеляза по това време , Amazon също разработва своя собствена по-голяма телевизионна вселена за франчайза, което потенциално води до двете конкурентни визии. Твърди се, че Джаксън и неговите съавтори са били разочаровани, че много хора са смятали, че са участвали в шоутата на Amazon, когато не са били. Новината, че Джаксън, Бойенс и Уолш ще участват в новия филмов франчайз, със сигурност ще успокои всички притеснения на лоялните фенове.

Оригиналната филмова трилогия, която спечели куп Оскари, ще се завърне по кината това лято, ремастерирана и разширена.


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: