HomeСЪБИТИЯMADAMSKO с отличие на “Зелените Оскари”

MADAMSKO с отличие на “Зелените Оскари”

Мартина Суботинова

MADAMSKO с отличие на “Зелените Оскари”

За 14-та година се проведе Националният конкурс “Най-зелените компании в България” на b2b Media.

В свят, в който екологичните предизвикателства нарастват с всяка изминала година, признанието за усилията за опазване на околната среда е от съществено значение. Точно това прави и конкурсът „Най-зелените компании в България“ на b2b Media. За 14-та година той оцени и отличи най-зелените компании, опериращи в България. Независимо от техния размер, те доказаха, че активно допринасят за устойчивото развитие и се стремят към намаляване на отпечатъка върху природата.

Наред с това много бизнеси, медии, журналисти и различни организации получиха своите “Зелените призове” по време на събитието в хотел Хилтън, София. Сред над 100 проекта и инициативи, които се състезаваха в тазгодишното издание, MADAMSKO също се отличи със своята ангажираност и дейност в подкрепа на зелените принципи.

Специална награда “Зелено перо” 2024

Наградата в категория „Зелено перо“ за 2024 година, връчена на MADAMSKO, е отличие за автори, които засягат теми, насочени към опазването на околната среда. Тя се присъди на Мартина Суботинова, редактор в MADAMSKO за материал на тема “Какво да правим с дрехите, които вече не носим?”

Статията представя борбата с текстилните отпадъци и опазването на околната среда, както и това колко е важно да правим информиран избор, когато пазаруваме дрехи. В нея се разглеждат проблемите, произтичащи от текстилната индустрия, като сериозен източник на замърсяване. Статията дава решения, които могат да бъдат лесно приложими като пазаруване с мисъл, рециклиране и даряване на стари дрехи. В нея ще откриете интервю със Сирма Желева, мениджър за устойчиво развитие в компанията TexCycle, която споделя подробно за процеса на събиране, сортиране и рециклиране на дрехите в техните контейнери. 

“Изключително съм благодарна за тази награда. Тя е признание за мен и целия екип на MADAMSKO за нашата роля в разкриването на важни екологични теми и насърчаването на устойчиви практики чрез журналистика. Радвам се, че усилията ни да предоставяме достъпни решения са забелязани. Надявам се все повече хората да се запознават с ефекта на бързата мода върху природата. MADAMSKO се гордее с усилията си да предоставя информация, решения и вдъхновение на своите читатели за защита на нашата планета”, споделя Мартина.

Сред отличените бяха и…

Сред отличените бяха и “Зелена личност”, която е допринесе за популяризирането на “зелената идея”, именно Таня Скринска – предприемач и общественик, ангажиран в социално-значими каузи. Както и Стопанският факултет на СУ Св. Климент Охридски, който беше сред най-награждаваните като получи отличието за “Зелена наука”, “Зелена образователна инициатива” и “Зелено перо”. Може да откриете всички отличени ТУК.

Конкурсът „Най-зелените компании в България“ не само признава усилията на компании, организации и хора, които допринасят за устойчивото развитие и опазването на околната среда, но и дава глас на полезните практики в тази област. Той представлява важна платформа за насърчаване на иновации, делене на опит и вдъхновяване за действие в борбата за опазване на нашата планета. MADAMSKO се гордее да бъде част от този конкурс и се ангажира да продължи да представя и насърчава полезните практики за опазване на околната среда през своята журналистика.


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: