HomeСРЕЩИСлед осем години Бриджит Джоунс се завръща 

След осем години Бриджит Джоунс се завръща 

бриджит джоунс

След осем години Бриджит Джоунс се завръща 

За снимките на четвъртия филм Рене Зелуегър се премества временно във Великобритания заедно с дългогодишния си приятел Ант Анстед.

На 9 април Universal Pictures съобщиха, че Рене Зелуегър ще заеме главната роля в „Бриджит Джоунс: Луда по момчето“. Това е четвъртият филм от поредицата, която донесе на 54-годишната актриса, първата ѝ номинация за Оскар през 2001 г. за ролята ѝ в „Дневникът на Бриджит Джоунс“. Поредицата от филми започва с историята на Бриджит (Зелуегър), която работи в издателска къща в Лондон. Тя започва да пише дневник, влюбва се в своя шеф (Грант) и попада в любовен триъгълник с него и Марк Дарси (Колин Фърт).

Продължението от 2004 г. „Бриджит Джоунс: На ръба на разума“ разказва за нейните нови приключения и трудности, с които се сблъсква във връзката ѝ с Марк, с когото се събира в края на първия филм и се сгодява в края на втория. През 2016 г. „Бриджит Джоунс: бебе на хоризонта“ показва как Бриджит разбира, че е бременна и трябва да разбере кой е бащата на детето – Марк или Джак Куант (Патрик Демпси).

„Обичам я. И мисля, че е голяма рядкост да можеш да проследиш герой през различните етапи от живота му.“

Товсподеля Зелуегър през 2022 г. в шоуто на Джес Кейгъл, когато я попитаха дали би се завърнала за четвърти път като Бриджит Джоунс. 

“Тя ме кара да се смея всеки ден на снимачната площадка заради неловките обстоятелства, в които решаваме да я поставим. Просто е много забавно.“ – допълва актрисата.

Завръщането към ролята за „Бебето на Бриджит Джоунс“ през 2016 г. бе така емоционално заредено за Зелуегър, че тя реши да се завърне на снимачната площадка след шест години пауза. „Прекарах пет добри години, в които бях радостна, стартираща нов етап от живота си, за който никой дори не подозираше. Шест години. Това беше ценно време за по-спокоен живот и го обичам.“ – каза тя пред New York Magazine през 2019 г. 

Тази емоционална връзка с героинята я мотивира да се превъплъти отново в образа на Бриджит Джоунс, за да разкаже нова глава от нейната история.

Ето всичко, което трябва да знаете за филма

бриджит джоунс

Bridget Jones: Mad About the Boy се очаква да излезе по кината и по Peacock на 14 февруари 2025 г.

Тази информация е предоставена от Deadline на 9 април 2024 г.

Кой е в актьорския състав:

Рене Зелуегър ще се завърне като Бриджит Джоунс.

Очаква се Хю Грант да повтори ролята си от поредицата като Даниел Кливър.

Ема Томпсън, която участва в написването на сценария и играе в „Бриджит Джоунс: бебе на хоризонта“ от 2016 г., също ще се завърне за четвъртия филм от поредицата.

Въпреки че преди това беше решил да не участва в повече романтични комедии, Хю Грант решава да направи изключение. „Очевидно съм прекалено стар, затлъстял и погрознял, за да правя романтични комедии, така че реших да се занимавам с по-интересни неща“. – казва той в шоуто на Дрю Баримор през 2023 г.

Към актьорския състав на „Бриджит Джоунс: Луда по момчето“ се присъединяват и двама нови членове: Чуетел Еджиофор, номиниран за Оскар за ролята си в „12 години робство“, и Лео Удол от сериала „Белият лотос“.

За какво се разказва в новия филм?

Филмът е базиран на едноименния роман на Фийлдинг от 2013 г. През 2022 г. 66-годишната писателка сподели пред “Radio Times”, че адаптира „Луда по момчето“ (романът ѝ, публикуван в САЩ през 2014 г.) за големия екран.

“Да, работя по него и наистина се надявам да се случи. Всеки филм, който се появи на бял свят е чудо. Наистина е трудно да се създадат филми и да се направят добри, но бих се радвала да го видя на екран.“ – споделя авторката.

В тази част от поредицата, Джоунс е самотна майка с две деца, която се бори с мъката от смъртта на съпруга си Марк Дарси и се чуди дали отново да се впусне в света на любовта.

През април 2024 г. Грант изрази своето вълнение за „много добре написания сценарий“ на новия филм, като споделя, че е много трогателен, както и забавен. “Филмът е частично базиран на преживяванията на авторката Фийлдинг и как отглежда сама две деца след смъртта на съпруга си… И така, Бриджит отглежда две деца и се чуди дали някога би се върнала към любовните срещи.“ – казва той пред “PEOPLE”.

Къде ще се проведат снимките на „Бриджит Джоунс: Луда по момчето”?

Снимките са планирани да започнат през май 2024 г. Подобно на предишните филми от поредицата, те ще се проведат в Лондон. Според източник на списание “People” Зелуегър ще се премести временно във Великобритания заедно с дългогодишния си приятел Ант Анстед.

Режисьорът на „Бриджит Джоунс: Луда по момчето“ е Майкъл Морис.

Той е режисьор и продуцент, познат с работата си по филми като „Към Лесли“ (2022 г.) и епизоди от сериали като „По-добре късно, отколкото никога“, „13 причини защо“, „Ключовете на Лок“ и „Милиарди“.

Защо Колин Фърт няма да се завърне в „Бриджит Джоунс?

В едноименната книга на Хелън Фийлдинг, Марк Дарси умира, така че е малко вероятно Фърт да се завърне в този филм. Въпреки това, е възможно да се появи в сцени със спомени от миналото. Все още няма разкрити подробности относно участието на актьора.

Къде мога да гледам „Бриджит Джоунс: Луда по момчето?

Премиерата на филма ще бъде в кината в САЩ на Свети Валентин 2025 г. Ще бъде достъпен и в Peacock, стрийминг услугата на Universal.

Рене Зелуегър за трансформациите ѝ в ролята на Бриджит Джоунс. 

Първите три филма от поредицата предизвикаха много дискусии, тъй като актрисата качи килограми за образа. Самата тя обаче не разбира защо хората се фокусират толкова върху промените в теглото ѝ.

„Качих малко килограми. Също така ми поставиха по-голям бюст и бременен корем. Бриджит е с напълно нормално тегло и никога не съм разбирала защо това е толкова важна тема. Никой мъжки актьор не би бил подложен на такъв обществен обстрел, ако направи същото за роля.” – Споделя актрисата пред Vogue UK през 2016 г., малко преди премиерата на „Бебето на Бриджит Джоунс“.

През 2022 г., докато промотира минисериала си „Нещото за Пам“, Зелуегър говори пред “PEOPLE” за силата на физическата трансформация за една роля:  „Това е просто още един инструмент, нали така? Позволява на външния вид да съответства със сюжета. Харесва ми, защото помага да се потопиш по-лесно в персонажа, докато разказваш историята.”

Очакваме с нетърпение премиерата на 14 февруари 2025 г., за да се потопим в света на Бриджит Джоунс и да преживеем заедно нейните нови приключения!


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: