HomeСЪБИТИЯНай-мащабното събитие за дълголетие на Балканите

Най-мащабното събитие за дълголетие на Балканите

дълголетие

Най-мащабното събитие за дълголетие на Балканите

София ще бъде домакин на най-мащабното събитие за дълголетие и биохакинг на Балканите. Forever Young: Фестивал на Дълголетието ще посрещне 30+ водещи здравни експерти, 1000+ участници и ще предостави 30+ образователни лекции и панели. Участниците в събитието ще научат кои са най-новите научни методи за забавяне на стареенето и удължаване на продължителността на живота.

MADAMSKO е медиен партньор на събитието. В специална рубрика ще представяме акцентите от фестивала и лекторите, които ще споделят своя опит в областта на дълголетието и биохакинга.

Forever Young: Фестивал на Дълголетието

България е на последно място в Европейския съюз по очаквана продължителност на живот

Според последното изследване на Евростат,  европейската статистическа служба, България е на последно място в Европейския съюз по очаквана продължителност на живот и през 2023 г. – 75,8 години спрямо средния европейски показател от 81,5 години.Образователното събитие ще предостави практически знания по: здравословно хранене и суплементация,  биохакинг и дълголетие, неврологично и ментално здраве, физическа издръжливост, метаболитно здраве. Събитието ще адресира и важни теми като превенция и ранна диагностика на метаболитни (инсулинова резистентност, диабет тип 2) и онкологични заболявания.

Здравни експерти от Университета в Оксфорд, Университета в Кеймбридж, Университета в Глазгоу пристигат в София за Forever Young: Фестивал на Дълголетието. Очакват се още от експерти от БАН, както и водещи метаболитни клиники и медико-диагнистични лаборатории. На Forever Young: Фестивал на Дълголетието в София Тех Парк участие ще вземат:

Д-р Райна Стоянова, Специалист ендокринолог Regina Life Clinic, Д-р Иван Койчев, Старши клиничен изследовател, Оксфордски Университет, Проф. Милена Георгиева, Специалист по епигенетика и стареене, Институт по молекулярна биология – БАН, EPIX.AI, Кристина Вавура, RD, Регистриран диетолог, Regina Life Clinic, Мария Жекова, Кулинарен експерт, Masterchef, “Вкусът на България”, Ангелина Канчева Докторант по прецизна медицина Глазгоуски Университет,  Д-р Любомир Балабански, Молекулярен генетик, Cell Genetics Lab, Ивана Кънчева, Когнитивен невроучен, експерт по неврологично здраве, Кеймбриджки Университет и др.

Очакват се още бележити имена от българската и световната наука и спорт да вземат участие във форума, който ще се проведе на 26-ти октомври в София Тех Парк. Инициатори са Forever Young Academy, организация популяризираща науките и здравната култура.


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: