HomeМЕСТАТОП 10 на най-скъпите страни за туристи през 2024 г.

ТОП 10 на най-скъпите страни за туристи през 2024 г.

туристи на бермудите

ТОП 10 на най-скъпите страни за туристи през 2024 г.

Ако решите да отидете на почивка и искате да се поглезите, като видите какво наистина означава да си „ол инклузив“, тогава не трябва да избирате стандартни туристически дестинации. Те са предназначени за широкия потребител, така че не могат да се похвалят с ексклузивност и изненада за гостите. Представяме класацията на най-скъпите държави, в които туристите могат да похарчат много и дори повече.

Швейцария

Уютна европейска държава, известна с часовници, шоколад, поверителна финансова система и войнствено минало. Сега това е популярна дестинация сред туристите, която ви позволява да се потопите в незабравимата красота на планински терен, закътани долини и атмосфера на просперитет.

На територията на страната има центрове за отдих, СПА центрове, курорти и лечебни заведения, които всяка година привличат заможни посетители. За да прекарате една седмица в Швейцария, ще ви трябват средно 3500 долара.

Швейцария

Дания

Страната заема водеща позиция по отношение на стандарта на живот на населението, тъй като цените тук са не просто високи, а директно атакуват неподготвен човек. За датчанин, чийто доход съответства на разходите за живот в страната, ситуацията не е толкова критична, но посетителите могат да бъдат неприятно изненадани:

• престой на ден в хотел – 80$;

• пиене на кафе – 12$;

• поръчка на комплексен обяд – 60$;

• посещение на музея – 25$.

• За седмица, прекарана в страната, ще похарчите около $3000 на човек.

Дания

Сингапур

Сингапур

Град-държава, излязъл от корицата на научнофантастичен роман. Футуристичната архитектура, чистите улици, безопасността на жителите и атракциите са основните причини гостите да идват. Тук има какво да видите и да се забавлявате, но цените ще ви ударят много. Почивка в Сингапур с хотелска резервация и стандартна туристическа програма ще струва $2500-3000, а ако искате по-изискано и оригинално забавление, сумата ще се увеличи 3-5 пъти.

Бермудите

Островите са разположени в средата на Атлантическия океан, на значително разстояние от континента и не могат да се похвалят с развита индустрия. Всички битови предмети, значителна част от продуктите и други неща, необходими за ежедневна употреба, се доставят от САЩ, така че цената на обикновените артикули тук включва транспортни разходи.

За да прекара една седмица в „бюджетен“ хотел на Бермудските острови, един човек ще трябва да плати $2200-2500, а цената на почивка в петзвезден хотел надхвърля $10 000.

Бермудите

Ирландия

Ирландия

Скалите на Мохер, Ирландия. Снимка: unsplash.com, автор: Henrique Craveiro

Остров на алчни леприкони, палави феи и мащабен празник Свети Патрик. Тук идват любителите на интересните забавления, свързани с неудържимата консумация на алкохол, ценителите на девствената зеленина из просторни долини и суровата красота на студеното море.

Пешеходни маршрути, конна езда, разглеждане руините на древни замъци и посещение на множество други атракции са популярни в Ирландия, но трябва да платите за почивката си:

• 25 евро за уиски от местна дестилерия;

• 11 евро за лек обяд;

• 2 евро на чаша бира;

• 60 евро на вечер в хотел.

За да се отпуснете и да се полюбувате на ирландските гледки ще трябва да платите около 2200 долара за седем дни.

Великобритания

Риджънт Стрийт, Лондон. Снимка: unsplash.com, автор: Самюел Полард

Разбира се, можете да отидете на обиколка на малки градове в страната с ограничен бюджет, но ако дойдете в Англия, трябва да посетите Лондон, а това е различно ценово ниво. Разходката по улица Бейкър, посещението на Тауър и замъка Уиндзор, посещението на музеи и вечерите в местните кръчми са задължителни акценти в туристическия маршрут. Британците не са известни с гостоприемството си, затова взимат високи цени навсякъде, където могат. За обикновен пътник, който няма да отседне в най-скъпия хотел в града, пътуването ще струва 2000 долара на седмица.

Великобритания

Исландия

Исландия

Това е главната пътна артерия, която опасва величествената красота на Исландия. Покритите със сняг планини са желана дестинация по пътя към втория по население град на острова Акурей. 

Снимка: unsplash.com, автор: Джош Рийд

Страна, идеална за туристи, които търсят единство с природата и са готови да преодолеят трудностите, докато се наслаждават на невероятната заобикаляща красота в моментите на почивка на спирките. Гейзери, ледници и горещи извори са отличителната черта на Исландия. Прекарването на седем дни в „диви“ условия ще струва $1900 на човек.

Нова Зеландия

Оукланд, Нова Зеландия. Снимка: unsplash.com, автор: Стивън Биак Линг

Полинезийска държава, чиято магическа красота ни е позната от трилогията „Властелинът на пръстените“. Липсата на собствена развита индустрия и отдалечеността от транспортни връзки направиха икономиката зависима от вносни стоки, което се отрази на разходите за живот и посещения.

Страната е известна със своя премерен ритъм на живот и спокойствие, за което гостите идват тук. За да се отпуснете далеч от неистовия ритъм на живот в големите градове и „напредналите“ страни, ще трябва да платите $1800-1900 на седмица, но това не спира пътниците. Туристите, посетили Нова Зеландия, определено ще се върнат.

Нова Зеландия

Япония

Япония

Шибуя (централен Токио), Япония. Снимка: unsplash.com, автор: Jezael Melgoza

След Втората световна война страната коренно променя облика си и вече е популярна дестинация сред туристите, предлагаща богата културна и развлекателна програма. Тук хармонично се смесват традиционни мотиви и ултрамодерни технически постижения, създавайки удивителен, футуристичен свят. За да се насладите на гледката към Фуджи или да видите цъфналите вишни, ще трябва да дадете 1700 долара на седмица.

Норвегия

Рейне, Лофотенски острови, Норвегия. Снимка: unsplash.com, автор: Видар Нордли-Матисен

Район с високи планини, уединени фиорди, дълбоки езера и чист въздух. Тук можете да усетите близостта на природата, а докато пътувате непрекъснато очаквайте да попаднете на викингско село. На туристите се предлагат пешеходни маршрути, транспортни разходки, разходки с лодка и уютни ваканционни къщи в специално оборудвани зони. Можете да видите норвежка красота за $1350-1400 на седмица.

Норвегия

Източник: visatravel.ru


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: