HomeМЕСТАСедем красиви Outlander места, които можете да посетите

Седем красиви Outlander места, които можете да посетите

Outlander

Седем красиви Outlander места, които можете да посетите

С привържениците на Outlander diehards до подновяването на седмия сезон през ноември, ние разглеждаме („Друговремецът“ – на български излиза сериала по книгата на Диана Габалдон) някои места на снимките, идеални за посещение.

Outlander в момента е в процес на заснимане на седмия си сезон – но прекъсването по средата на сериала остави някои фенове притеснени, че сме изправени пред друг Droughtlander. Терминът (Drought – суша) е измислен от заклети зрители, които мразеха дългите паузи между сезоните на историческия фентъзи епос. Чакането няма да е толкова дълго този път, като сезон седем ще бъде възобновен през ноември.

И докато обичаните герои продължават живота си в Америка, след като прекосиха Атлантическия океан в по-ранните сезони, в шоуто все още се усеща силно шотландското сърце. И тъй като остават още няколко месеца преди шоуто да се завърне на нашите екрани, ние разглеждаме някои от местата за заснемане, които са идеални за посещение за тези, които следят Outlander.

Фолкланд

Живописният град Фолкланд във Файф се използва за Инвърнес от 1940 г., където започва епичното шоу. Освен че има признанието за начало на поредицата, Фолкланд си заслужава пътуването сам по себе си.

Сградата, която играе ролята на B&B на г-жа Беърд в ранните епизоди, всъщност е The Covenanter и вие сами можете да останете там. Хотелът гледа към фонтана на Брус, където призракът на Джейми Фрейзър е видян за първи път и мистерията на историята започва да се разгаря.

Докато сте в Кралството, трябва да се отправите към южната част на региона и да прескочите в Culross (произнася се „Coo-riss“). Центърът на селото (с неговия незабавно разпознаваем Mercat Cross) бе избран да се дублира като Cranesmuir в първия сезон на снимките, като измисленото селце е най-близкото селище до Castle Leoch и дома на Geillis Duncan.

Фолкланд

Кълрос

Кълрос, Файф

Докато сте в Кралството, трябва да се отправите към южната част на региона и да прескочите в Culross (произнася се „Coo-riss“). Центърът на селото (с неговия незабавно разпознаваем Mercat Cross) беше избран да се дублира като Cranesmuir в първия сезон на снимките, като измисленото селце е най-близкото селище до Castle Leoch и дома на Geillis Duncan.

Варосаните стени на зашеметяващите сгради обаче може да изглеждат различно за всеки посещаващ зрител, тъй като са боядисани в синьо-сиво за заснемане. Територията на Culross „Palace“ също е използвана за няколко сцени във втората серия.

Blackness Castle, близо до Linlithgow

Ако тръгнете през Firth of Forth, можете да стигнете до замъка Blackness. Крепостта от 15-ти век, разположена близо до селото, което й дава името, дублира Форт Уилям в сериала.

Страхотният замък служи като фон за някои ключови сцени в ранните сезони, като Джейми е наказан от злия Блек Джак Рандъл в замъка и бащата на воина от Хайленд умира там.

Blackness Castle

Замъкът Мидхоуп

Замъкът Мидхоуп, Южен Куинсфери

Кратко пътуване на изток ви отвежда до замъка Мидхоуп, градска къща от 16-ти век само на 30 мили от Единбург. Подобно на Blackness, той беше използван за място далеч от Централния пояс, с решаващи сцени в Lallybroch, заснети в имението South Queensferry.

Замъкът е бил използван като Broch Tuarach (кула със северно изложение на келтски) през първите два сезона, домът на семейство Фрейзър. Шоурънърът Роналд Д. Мур разкрива, че замъкът Мидхоуп отговаря на техния „ментален образ“ на Лалиброх и е сред първите, които са били проучени за шоуто.

Финич Глен и Амвонът на дявола, Дъмгойн

Finnich Glen е много обичано красиво място само по себе си, въпреки че популярността му нарасна след включването му в Outlander. Със своите извисяващи се стени, покрити с мъх, и води с цвят на ръжда, това красиво дефиле е използвано за няколко представления.

Внушителните скални стени осигуряват идеалния фон за сцената, в която Дугъл Макензи използва „водите, предизвикващи истината“, за да тества надеждността на героинята Клеър Бюшамп.

Финич Глен и Амвонът на дявола, Дъмгойн

Замъкът Доун,

Замъкът Доун, Стърлингшър

Отсядайки в Стърлингшир, можете да пътувате до село Дун. Замъкът на селцето е включен в Monty Python и Светия Граал и дублиран като Winterfell за пилота на Game of Thrones. Подобно на Finnich Glen, след като участва в Outlander като Castle Leoch – седалището на клана Макензи – популярността му скочи до небето.

Клеър и Джейми прекарваха много време там по време на ранните сезони на Outlander, под гостоприемството на хитрия глава на клана Колъм Макензи и неговия подозрителен подстрекател към война брат Дугал.

Culloden Moor, близо до Инвърнес

Ранните сезони на Outlander са неразривно свързани с якобитския бунт и както всеки шотландски историк ще ви каже за тази епоха: Всички пътища водят към Culloden. Поражението от Redcoats (червените куртки) довежда до смъртта на якобитската мечта за възстановяване на Стюартите на трона – както и до смъртта на много воини.

Източник: dailyrecord

Culloden Moor

банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: