HomeИНТЕРЕСНО9 основни разочарования в живота на всеки човек

9 основни разочарования в живота на всеки човек

седнала жена

9 основни разочарования в живота на всеки човек

Нашите очаквания са, както знаем, наши проблеми. Но когато оживената мечта не съответства на образа, който е бил лелеян от дълго време, е трудно да се сдържат сълзите. Ето от какво много хора най-често се разочароват – и защо това се случва.

Слушай статията:

В социалните медии редовно се появяват теми, в които хората говорят за най-разочароващите събития в живота си – въпреки че някога са очаквали толкова много от тях. Това е причината когато топ 9 на мечтите, веднъж реализирани могат да ви докарат до депресия.

ДЕТЕ

Хората възлагат най-смелите си надежди на децата: вярват в тях като в свое собствено продължение, като в обещание за светло и безоблачно бъдеще. Но детето изобщо не е длъжно да отговаря на очакванията на родителите си – и може да стане, каквото си поиска. Може да не е толкова умен, колкото са мечтали майка му и баща му, не толкова смел и амбициозен… В крайна сметка може да не се окаже много добър човек. По един или друг начин хората много често се разочароват от децата си.

ВИСОКО ПЛАТЕНА РАБОТА

Всеки мечтае да се изкачва стабилно по кариерната стълбица и да печели достатъчно, за да посрещне всички нужди според пирамидата на Маслоу. Дългоочакваната позиция в компанията, за която толкова дълго сте мечтали, обаче може да доведе до стрес поради голяма отговорност, извънреден труд, съсипан личен живот и увредено здраве.

ГОЛЯМА КЪЩА

Мечтали ли сте някога да живеете в собствената си къща, излизайки от тясната кутия на апартамент със съседи, които се роят зад стената? Голямата къща е отговорност, защото нейната поддръжка изисква много време и пари. И ще трябва да поемете повечето от проблемите, които комуналните услуги решават в града.

СОБСТВЕН  БИЗНЕС

Кой от нас не е мечтал да отвори собствен бизнес, да работи „за себе си, а не за някой друг“ и да планира собствения си работен ден, уикенди и отпуски? В резултат на това човекът, който е започнал собствен бизнес, се оказва негов роб – в крайна сметка бизнесът изисква постоянно внимание, постоянни парични инжекции и нови идеи.

ПЕНСИЯ

Много хора мечтаят за пенсиониране – най-накрая ще имате достатъчно време за любимите си дейности, книги и саморазвитие. За съжаление, разочарованието идва много бързо, особено ако сумата, с която трябва да оцелеете цял месец, е доста скромна. Ще са необходими много усилия, за да не прекарате вечерта пред телевизора.

ВИЛА КРАЙ МОРЕТО

Друга „синя мечта“ на много хора. Не забравяйте, че къща като от кино край морето или океана не замества необходимостта от работа – така че определено няма да можете да плувате, да се печете на слънце и да се скитате по крайбрежието 24/7. През лятото ще ви притесняват посещения на приятели и роднини, които искат да живеят безплатно на морето. Освен това помнете тълпите от туристи, които скоро ще наводнят плажовете.

ЯХТА

Много хора се интересуват от яхтинг и искат да закупят личен кораб, на който да организират шумни партита или приятни вечери с любими хора. Реално хората доста бързо губят интерес към това хоби, още повече че е сезонно. А поддръжката на една яхта е доста скъпа.

СРЕЩА С ИКОНА

Много хора мечтаят за разговор или селфи с любимия си певец, актьор или телевизионен водещ, но когато срещата най-накрая се случи, идва разочарованието. Оказва се, че той не е толкова интересен и харизматичен, колкото изглеждаше на екрана, изглежда по-зле, отколкото в списанията, и не се държи много уважително – в края на краищата феновете му досаждат на тълпи.

БРАК

Когато хората се женят, те се надяват на „завинаги щастливи“ – и често вземат това решение, докато са лудо влюбени и не могат да станат от леглото. Но с времето отношенията стават по-спокойни, по-ясни… и по-скучни. Освен това хората откриват много недостатъци един в друг, които не могат да приемат.


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: