HomeСРЕЩИЗендая: Силата на женската увереност и амбиция

Зендая: Силата на женската увереност и амбиция

зендая

Зендая: Силата на женската увереност и амбиция

Завладяваща красота и моден усет – Зендая извървява дълъг път до холивудската корона от снимачните площадки на “Disney Channel”.

От детски идол до икона

Зендая е родена на 1 септември 1996 г. в Оукланд, Калифорния. Тя е близка със семейството си и често говори за тях в интервюта.

Израснала е с пет по-големи братя и сестри. Баща ѝ е афро-американски баскетболист, а майка ѝ е с немски и холандски произход. Отгледана е в дом изпълнен с любов и подкрепа, където е насърчавана да развива талантите си.

За първи път срещаме Зендая като тийнейджърка, сияеща на екраните ни в „Shake It Up“ на “Дисни” заедно с Бела Торн. Тя дебютира едва на 14 години и нейната зареждаща енергия, неоспорима харизма и талант спечелват зрителите. Освен “Shake it up”, тя участва и в други любими поредици и филми на “Дисни” като “Кейси под прикритие” и “Зоуи и магическото приложение”. 

Преходът ѝ се оказва доста плавен и постепенен. Въпреки края на сериала “Кейси под прикритие” през 2018 г., кариерата на Зендая не се ограничава само до “Дисни” през този период.

С малката си роля във филма „Frenemies“ през 2013 г., тя започва да участва в продукции извън детския телевизионен канал в края на тийнейджърските си години и началото на двадесетте.

Тези филмови роли са внимателно подбрани. „Spider-Man: Homecoming“ през 2017 г. не само ѝ позволява да демонстрира актьорските си умения в този голям франчайз, но и я поддържа свързана с младата публика, която я познава от малка. Тогава актрисата се запознава и с Том Холанд и се смята, че са се сближили по време на снимките на филма и няколко години по-късно биват заснети от папараци, което потвърждава слуховете за тяхната връзка. Последно са видяни на откритото първенство BNP Paribas в Калифорния през март месец тази година.

Но актрисата не се задоволява само с това да бъде любимката от “Дисни”. Тя жадува за роли, които разширяват потенциала ѝ, за герои, които резонират отвъд закачливите мелодии и танцовите рутини.

В интервю за „Teen Vogue“ https://www.youtube.com/watch?v=acPeADJ5cII  Зендая споделя: „Знаех, че не искам да бъда известна само с това, че играя една и съща роля.“

Голям скок с хитовия сериал “Еуфория”

Жаждата ѝ за по-задълбочени роли я води към революционния сериал на HBO „Еуфория“, където тя влиза в ролята на Ру Бенет – проблемна тийнейджърка, бореща се със зависимост.

Тя вдъхва живот на героинята с безкомпромисна честност и сурова уязвимост, спечелвайки ѝ две награди „Еми“, които я превръщат в най-младата актриса, спечелила наградата за “Най-добра главна роля в драматичен сериал”.

Актьорската универсалност на Зендая в “Претендентите”

Най-новият й филм, режисиран от Лука Гуаданино (който режисира и “Call me by your name”)  я показва в ролята на Таши, която е бивша шампионка по тенис и с времето става треньор. Далеч от танците на „Shake It Up“, „Претендентите“ изискват състезателен дух и атлетизъм, качества, с които Зендая демонстрира своята актьорска многостранност.

В интервю за Vogue Зендая споделя: „Винаги съм искала да играя сложни герои, които предизвикват публиката.“

Този филм не е просто тенис

„Претендентите“ не е просто филм за изтощителния свят на професионалния тенис. Това е история за любов, загуба и за сложните втори шансове. Таши е треньор на съпругa си Арт, който се опитва да се завърне в играта. Но пътят им към победата е изпълнен с усложнения, когато бившият приятел на Арт и бившият приятел на Таши, Патрик, се връща обратно в картината.

Филмът изследва емоционалния багаж, който идва с миналите връзки, натиска на конкуренцията и жертвите, които правим за хората, които обичаме. Зендая ни дава едно запомнящо се изпълнение, разкривайки не само решителността на треньор, стремящ се да изведе атлета си до върха, но и уязвимостта на жена, бореща се със собствените си копнежи.“

Историята на Зендая е вдъхновяващо пътешествие от невинните години на “Дисни” до зрелите и комплексни роли в големи филмови продукции. С всяка нова роля тя продължава да предизвиква себе си и да впечатлява публиката с дълбочината и многообразието на таланта си. От сияеща детска звезда до сериозна актриса с две награди „Еми“, Зендая доказва, че истинската страст и упорит труд могат да преодолеят всички препятствия и да издигнат всеки, който е готов да се посвети на изкуството си.


Прочети още: Били Айлиш: Силно завръщане с „Hit Me Hard and Soft“


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required

Share With: