HomeСРЕЩИКак Никол Кидман се справя със стреса и тежките роли?

Как Никол Кидман се справя със стреса и тежките роли?

никол кидман

Как Никол Кидман се справя със стреса и тежките роли?

Всяка година Hollywood Reporter организира така наречената “Кръгла маса”: престижно събитие, което се провежда ежегодно по време на сезона на наградите. Последното издание бе посветено на изявени актриси от драматични телевизионни сериали и именно Никол Кидман бе една от тях.

В края на тежък снимачен ден на сериала „Големите малки лъжи“ Кидман хвърля камък през прозореца 

В откровен разговор с други големи актриси като Дженифър Анистън, София Вергара и Анна Савай, носителката на Оскар Никол Кидман представя един неочакван метод за справяне със стреса – разбиване на прозорци. Актрисата разказва за катарзисно преживяване, което е имала след тежък снимачен ден на сериала „Големите малки лъжи“, когато е хвърлила камък по прозорец.

„Хвърлих камъка, защото вратата беше заключена и не можех да вляза. Никога не бях правила нещо подобно през живота си. Явно напрежението ми дойде в повече. Счупих го напълно. Струваше цяло състояние.”

Кидман разказва, че е споделила тази история със свои колеги от сериала – Александър Скарсгард и режисьора Жан-Марк Вале, които изглеждали изненадани от тази силна емоционална реакция.

За щастие на феновете, в последното интервю с Vanity Fair Кидман и актрисата и изпълнителен продуцент Рийз Уидърспун потвърждават, че ще има трети сезон на “Големите малки лъжи”, но без повече детайли. 

“Недей да се хвалиш с нещо преди да си го довършил”- казва Кидман по повод сериала.

“Шоуто трябва да продължи”

Кидман печели Еми за главна женска роля в минисериала (или антология) през 2017 г. за сърцераздирателното ѝ превъплъщение на Селест Райт, жертва на домашно насилие и сексуално нападение от съпруга си, изигран от Скарсгард. Въпреки тежката тематика, Кидман споделя, че е следвала принципа „шоуто трябва да продължи“ по отношение на „Големите малки лъжи“, дори и по време на изтощителни дни на снимачната площадка.

„Просто продължаваш. Появяваш се и го правиш, правиш го и го правиш и го правиш. И много често става въпрос за шест месеца с 12, 14 часови снимачни дни и всъщност няма време да кажеш: „Трябва да се погрижа за себе си“, споделя актрисата по време на кръглата маса.

 Интензивни роли, комедия и самосъхранение

В „Експати“ Кидман се занимава с подобна интензивна роля на Маргарет, майка, живееща в Хонг Конг, чието най-малко дете мистериозно изчезва. В ексклузивно интервю за “Vanity Fair”, Кидман описва интензивните роли като „призвание“ и че я привличат, но на кръглата маса бе честна за натоварването, което оказват върху нея. 

„След „Експати“ отидох и направих комедия, защото щях да се побъркам. Помислих си: „Това е нездравословно.“ И това е нещо, за което мисля, че трябва да говорим като актьори – да защитаваме телата си, за да можем да живеем толкова дълго, колкото ни е дадено на тази земя. Много е натоварващо за психиката.“

Откровеността на Кидман кара очите на Анистън да се насълзят. „Тялото не знае, че това, което преживяваш, не е истинско“, допълва Вергара. Кидман се съгласява и подчертава значението на грижата за себе си: „Хубаво е да можеш да отидеш и да си направиш масаж или да си вземеш гореща вана, или дори потупване по гърба и просто някой да ти каже, че всичко е наред”. Тя ни напомня, че дори и най-успешните и бляскави личности се сблъскват с емоционални и психологически трудности. Споделянето на нейния опит може да помогне на други актьори и хора от различни професии да се чувстват по-малко сами и да потърсят помощ, когато имат нужда.

Освен предстоящият трети сезон на “Големите малки лъжи”, Никол Кидман ще участва и в романтичната комедия на “Netflix”, „Семейна афера“ заедно със Зак Ефрон и Джоуи Кинг. Във филма тя ще играе майка, която започва да се среща с изключително известен актьор, който е и шеф на дъщеря й. 


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: