HomeИНТЕРЕСНО5 психологически трика, които трябва да знаете

5 психологически трика, които трябва да знаете

мъж и жена

5 психологически трика, които трябва да знаете

Има различни психологически техники, които, ако се използват правилно, могат да подобрят живота ви. Например, знаейки психологията на поведението, можем да „разчетем“ действията на почти всеки човек.

Слушай статията:

Ето някои психологически техники, чието познаване е необходимо, за да не се заблудите. Познавайки тези трикове, винаги можете да разберете намеренията на даден човек и да разберете дали иска да ви манипулира.

Кимане по време на разговор

Ако забележите, че вашият събеседник кима по време на разговор, значи той иска да получи вашето съгласие за участие в едно или друго приключение. Знакът „кимане“ означава „всичко, което казвам, е вярно“. Ако говорим за бизнес транзакция, тогава проверете отново всичко на сто процента, защото е напълно възможно този сценарий да не е най-успешният за вас.

Илюзията за избор

Ако ви бъдат предложени няколко опции за избор, но нито една от тях не ви подхожда, тогава те определено искат да ви „измамят“. Имайки възможност да избирате, ви се струва, че контролирате ситуацията, но всъщност всичко е решено за вас отдавна. Родителите често използват този трик върху децата си. Например, дете не иска да яде зеленчуци, тогава родителят предлага „илюзията за избор“ и пита: три парчета карфиол или пет искаш?

Прозейте се, ако мислите, че ви наблюдават

прозявка

Тук всичко е просто, ако ви се струва, че някой ви наблюдава на многолюдно място, тогава се прозейте добре, ако някой наистина ви гледа, тогава той автоматично ще се прозее в отговор.

„Трябва ми помощта ти“

Ако вашият събеседник започне разговор с фразата „Имам нужда от вашата помощ“, тогава най-вероятно той ви манипулира, тъй като тази фраза предизвиква чувство за вина и ще бъде много по-трудно да откажете помощ. Най-вероятно човекът, който моли за помощ, просто иска да прехвърли отговорностите си върху вас.

Имитация

Ако забележите, че по време на разговор човек имитира вашата мимика, жестове и реч, значи той иска да събуди вашето съчувствие. Може би този човек ви харесва и го прави несъзнателно, или може би това е манипулация, с помощта на която събеседникът ще иска да се възползва от вашето доверие.

Това не са всички техники, които съществуват, но ако сте харесали тези, скоро ще ви предложим още! Бъдете бдителни и не позволявайте на другите да ви манипулират!


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: