HomeКУЛТУРАФестивалите в България, които да посетите това лято 

Фестивалите в България, които да посетите това лято 

фестивалите в българия

Фестивалите в България, които да посетите това лято 

Дойде това време от годината, когато се чудим къде да прекараме дългите топли вечери и слънчевите дни. Да послушаме хубава музика, да пием бира и коктейли и да се видим с приятели. За да бъде лесно плануването, събрахме на едно място любимите ни фестивали в България и мислим, че има по нещо за всеки.

Международен фестивал на лавандулата

Международен фестивал на лавандулата

Този фестивал набра популярност, особено сред момичетата в Instagram. Три дни, от 21 до 23 юни, три различни дестинации троен празник за местните жителите и гостите на град Чирпан. Третото издание на Международен фестивал на лавандулата обединява традиции и иновации в тридневни забавления, работилници, музикални изненади и множество дейности за цялото семейство на територията на град Чирпан, с. Средно градище и с. Спасово.

Sofia Live Fest

Sofia Live Festival 2024 за поредна година ще превърне Арена София в Борисовата градина в международна музикална сцена.

В периода 21-ви – 23-ти юни музикалните ентусиасти ще могат да се насладят на многообразие от изпълнители, динамична атмосфера насред чудната природа и много забавления за малки и големи.

Фестивалът е организиран от София Лайв Фест ООД, с подкрепата на Столична община и Министерство на културата.

Билети можете да намерите ТУК

Sofia Live Fest

Фестивал "НА ЗЕЛЕНО"

Фестивал „НА ЗЕЛЕНО“

От 21-ви до 23-ти юни 2024 г. Тайната поляна на река Бедечка ще празнува лятото с аромат на липа и три вечери, изпълнени с музика, забавления, спорт и активности за цялото семейство, всичко това докато се грижим заедно за природата наоколо и се стремим да оставим миниламен отпечатък. Входът е свободен, а забавлението е гарантирано! Вижте пълната програма ТУК

Фестивал на дивите цветя в Родопите

Този фестивал има изключително богата програма и продължава 8 дни. Тази година ще се проведе от 22 до 29 юни в няколко китни села и по родопските полени ще има много неща за виждане и правене, а и за вкусване! Вижте пълната програма ТУК

Фестивал на дивите цветя в Родопите

Bansko Nomad Fest 2024

Bansko Nomad Fest 2024

От 23-ти до 30-ти юни Банско Номад фест събира на едно място дигитални номади, предприемачи, лидери в различни индустрии, за да представи пред всички тях иновации, идеи и среда за колаборации и развитие.

Множество забавления, лекции, workshop-и и развлечения очакват всички посетители.

Билети можете да намерите ТУК

Балкански винен фестивал

От 27-ми до 29-ти юни 2024 г. откритото пространство пред НДК ще се превърне във „Винено градче“ за поредното издание на Балкански винен фестивал. След огромния интерес на миналогодишното издание, тази година организаторите са подготвили за всички посетители 50 изби с над 100 участника, разнообразна програма с музикални изненади, фестивална книжарница, фото кът и още много забавления за малки и големи. Опитайте повече от 1000 вина от всички Балкански страни!
Билети можете да намерите ТУК

Балкански винен фестивал

A to JazZ

A to JazZ

Между 4 и 7 юли София отново ще е джаз столица с 13-тото издание на фестивала A to JazZ. Той ще се проведе в Южен Парк II и отново ще е с вход свободен. На откритата сцена фестивалът отново ще представи световни джаз звезди, известни български изпълнители и млади таланти. За всички гости на фестивала и тази година има много изненади, арт базар, както и забавления за всички малки и големи любители на музиката.Повече информация можете да намерите ТУК

Международен младежки фестивал-конкурс на изкуствата „Музите“

Международният младежки фестивал на изкуствата (IYFA) „Muzite“ („The Muses“) ще се проведе от 5-ти до 15-ти юли. Това е много жанров младежки фестивал и конкурс на различни форми на изкуства: танц, музика, театър, изобразително и приложно изкуство и фотография, нестандартни форми, художествена литература и кино. Фестивалът е домакин на близо 2000 участници от 25-и страни и е едно от най-големите младежки събития в Източна Европа.

Организира от Сдружение „Музите” в партньорство с Община Созопол и се провежда ежегодно от 5 до 15 юли в град Созопол, България.

Повече информация можете да намерите ТУК

Международен младежки фестивал-конкурс на изкуствата "Музите"

MIDALIDARE ROCK

MIDALIDARE ROCK

Четвъртото издание на фестивала в долината на виното ще се проведе на 12, 13 и 14 юли. Специални гости тази година ще са Deep Purple, The O’Reillys and the Paddyhats, Beast in Black, Accept, HammerFall и още седетки изпълнители. Публиката на MIDALIDARE ROCK 2024 ще има възможност да се наслади на изпълнения на световно ниво и да де докосне до музиканти известни в цял свят.

Повече информация можете да намерите ТУК

Sofia Summer Fest

Летният фестивал на София ще се проведе от 18-ти юли до 18-ти септември. Програмата е разнообразна и включва програми за деца, филми, спортни събития, културни събития и др. 

Повече информация можете да намерите ТУК

Sofia Summer Fest

Sofia Metal Fest

Sofia Metal Fest

Фестивалът се завръща през 2024 година на 27-ми юли, този път с акцент върху мрачните и технични стилове в метъла. На една сцена се събират BEHEMOTH, TESTAMENT, PESTILENCE и MALTWORM. Ще се проведе от 18:30 часа на откритата сцена АРЕНА СОФИЯ в Борисова градина, Колодрум Сердика.

Повече информация можете да намерите ТУК


Очаквайте продължение за летните фестивалите през август


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: