HomeМЕСТА10 трика за пътуване, които научихме от стюардеса

10 трика за пътуване, които научихме от стюардеса

пътуване

10 трика за пътуване, които научихме от стюардеса

Може да си мислите, че след като сте резервирали своя полет и хотел, няма какво да ви изненада – всичко, което трябва да направите, е да се качите на самолета и да се подготвите да се отпуснете, но това не е непременно вярно. 

Слушай статията:

Понякога дните на път претърпяват неочаквани обрати и ако не сте подготвени, ваканцията ви може да започне със стресираща нотка, вместо с чистото блаженство, на което се надявате. Така че с настъпването на пиковия сезон на пътуванията е време да освежим всички най-добри хакове за пътуване.

Стюардеса с осем години опит в полетите на American Airlines споделя пред theeverygirl за най-добрите ѝ трикове за пътуване. 

Винаги купувайте билетите си директно от авиокомпанията

Въпреки че има много страхотни уебсайтове на трети страни за проследяване на цените на полетите, като Google Flights, във ваш интерес е да купувате самолетни билети от авиокомпанията. По този начин, ако нещо се случи и полетът ви бъде забавен или отменен, можете лесно да резервирате отново или да получите възстановяване на сумата от авиокомпанията. Това премахва надвисналата възможност за загуба на пари, ако плановете неочаквано се променят.

Изтеглете приложението на авиокомпанията преди пътуването

Ако все още разпечатвате бордната си карта през 2024 г., повярвайте ми: има по-добър начин, който не губи време и хартия. С приложението на вашата авиокомпания можете лесно да получите достъп до вашата бордна карта, да проследите полета си за закъснения, да проверите изхода си и да получите достъп до развлечения по време на полета. Важно е да изтеглите приложението и да влезете, преди да тръгнете за летището. По този начин няма да се мъчите в последния момент да го изтеглите и да запомните паролата си, когато сте на път да се качите.

Носете закуски и бутилка вода в самолета

Никога не знаете кога даден полет може да има забавяне, което да доведе до невъзможност да напуснете самолета. Тези закъснения никога не са дълги, но лека закуска и малко вода могат да направят седенето малко по-малко болезнено. Ако не искате да плащате главоломно високи цени за малка торбичка чипс или бутилка вода, опаковайте чанта за леки закуски и бутилка вода за многократно пълнене в личната си вещ . Само не забравяйте да не пълните бутилката си с вода, докато не преминете през охраната, за да не се бавите по време на проверките.

Вземете напълно заредена преносима батерия

Може би сте спокойни, защото знаете, че самолетът ви има портове за зареждане, но стюардеса съветва: тези щепсели често са дефектни и рядко се поправят. Носете своя собствена резервна батерия, за да не се налага да страдате през полета си с изтощен телефон и без развлечения. Проверете отново дали вашето преносимо зарядно устройство е напълно заредено вечерта преди полета ви, за да можете действително да го използвате, ако е необходимо.Осигурете си достатъчно време между полетите

Авиокомпаниите може да ви позволят да резервирате кратки престои между свързващи полети, но според стюардесата, „Само защото вашата авиокомпания ще ви позволи да резервирате 40-минутна връзка, не означава, че това е добра идея.“ Дайте си поне два часа на земята като абсолютния минимум. Знам, знам – искате да стигнете до крайната си дестинация възможно най-бързо, но изпускането на свързващия полет само ще забави пристигането ви. Така че вземете по-дълъг престой и ако имате свободно време, вземете си нещо за хапване на летището, за да минава времето по-бързо или четете книга. 

Носете няколко дрехи една върху друга

Температурата в самолетите или се усеща като в пустинята Сахара или Антарктика – рядко има нещо по средата. Освен това не винаги корелира с времето на крайната ви дестинация. Това, че сте се отправили на тропическа ваканция, не означава, че вашият потник без презрамки ще бъде удобен по време на полета, без значение колко сладък е вашият аутфит. Дори за международни полети на дълги разстояния авиокомпаниите предоставят само леко одеяло, което може да не е достатъчно, за да ви стопли. Носенето на няколко дрехи в ръчния ви багаж ще гарантира, че няма да треперете или да се потите през целия си полет.

Носете лекарства без рецепта в самолета

Гаденето и газовете могат да превърнат бързия, лесен полет в мъчително изживяване, докато сте хванати в капан в малка седалка или още по-лошо… в тоалетната на самолета. За да избегнете бедствието, вземете някакво лекарство без рецепта и за двете. Преди дълъг полет също е най-добре да избягвате обилни хранения или обилно пиене (всичко, от което се нуждаете, е един ден на пътуване с махмурлук и никога повече няма да повторите тази грешка). Вместо това изберете леки ястия, останете хидратирани. 

Изтеглете филм, преди да стигнете до летището

Няма нищо по-лошо от това да нямате какво да правите по време на полет, освен да гледате седалката пред вас или да се опитвате да се насилите да спите. Твърде лесно е да забравите да изтеглите нещо за гледане или слушане, което води до безуспешен опит за изтегляне на развлечения в последната минута с известния бавен Wi-Fi на летището. Избягвайте допълнителното разочарование и скуката по време на полет, като наредите малко забавление на устройствата си или вземете книга, преди да напуснете дома си.

Ако летите за важно събитие, предвидете резервен ден

Никога не резервирайте полет, който пристига в деня на важно събитие. Да летиш само за часове преди сватбата на най-добрия си приятел, например, е рецепта за катастрофа. Стюардесите стават свидетели на безброй сривове на пътници, които не успяват да стигнат до тяхното събитие, защото не са си дали достатъчно време. Така че, вслушайте се в съвета им и резервирайте полета си за предния ден. Както каза нашият източник, „По-скъпо е, но спокойствието е безценно.“

Очаквайте неочакваното

Летищата имат толкова много “движещи се части”, че е почти невъзможно един ден на пътуване да премине без нито една неравност по пътя. Бъдете готови за неочаквани промени. От смяна на gate-a до пълна отмяна на полет. Ако изпитвате безпокойство при пътуване, гледането на времето или проследяването на полета ви в приложението FlightAware може да ви накара да се почувствате по-информирани и спокойни. Уебсайтовете за проследяване в реално време на всички закъснения, също са добър вариант. Въоръжаването с възможно най-много информация може да направи промените по-лесни и по-малко тревожни.

Пожелаваме ви лек и спокоен път!


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: