HomeИНТЕРЕСНОСигурност на пътя с видеорегистраторите Hikvision

Сигурност на пътя с видеорегистраторите Hikvision

видеорегистратор

Сигурност на пътя с видеорегистраторите Hikvision

Ваканционният сезон вече стартира и всички усещаме порива да сменим обстановката дори за няколко часа или да отскочим за зареждащ уикенд до морето. И обикновено тръгваме на път с много настроение и в очакване на приятни преживявания. За съжаление често настроението ни бива помрачено още по време на самото пътуване от безотговорни водачи, за които спазването на правилата за движение явно дори не е пожелателно… В такива ситуации съвсем естествено се чувстваме безсилни и онеправдани.

Има начин, обаче, да защитим правата си на пътя и ако за нещастие възникне неприятна ситуация да не разчитаме на случайни свидетели на случката, а да сме подковани с доказателствен материали. Разбира се, става дума за видеорегистраторите, които мнозина шофьори вече използват като своеобразна застраховка в случай на инцидент.

С какво може да ни помогне подобно устройство и как да изберем подходящ модел?

Наличието на видеорегистратор в автомобила, който записва обстановката пред него, е гаранция за обективно представяне на ситуацията пред компетентните органи или застрахователи. А както знаем, у нас всеки спори, докато не бъде опроверган неоспоримо. Точна тази съществена възможност ще имате на разположение, ако и вие монтирате в автомобила си видеорегистратор. Така че се възползвате и от една приятна допълнителна екстра – ще имате видеодневник на всяко пътуване и ще можете да използвате кадрите от красивите места, през които преминавате в социалните мрежи. За тези цели един от световните лидери при видеонаблюдението – компанията Hikvision – предлага и в България цяло портфолио от модели, които имат от базова до доста разширена функционалност. 

Има няколко критерии, по които да направите най-добрия избор. Като начало трябва да решите дали моделът да има вграден дисплей, на който лесно ще можете да следите дали тече запис и при какви параметри, и да преглеждате бързо съхранения материал при нужда.

Hikvision Dashcam C6 Pro

Ако това е важно за вас, е ясно, че трябва да се спрете на топмодела Hikvision Dashcam C6 Pro, който разполага с 3“ IPS дисплей. Той записва с висока резолюция – 2560×1600@30 fps и е напълно автоматичен – записът стартира още при запалване на автомобила, но благодарение на вградения G-сензор се активира и при засичане на движение или по-силна вибрация. Последното е доста удобна опция, ако оставите видеорегистратора в режим „охрана“, докато превозното средство просто е паркирано. С помощта на предлагания допълнителен аксесоар – кабел за директно включване към акумулатора – не е проблем да бъде реализирана такава възможност, за да може да получите максимално спокойствие. Така поредният недобросъвестен водач, който ви е подпрял, няма да остане анонимен. Ниската консумация на ток позволява този режим да бъде активен достатъчно дълго, без това да разреди акумулатора.

Hikvision

При Hikvision Dashcam C6 Pro се използва формат на компресия H.265, което означава по-малък обем на файловете, така че наличната памет до 256 GB (на microSD карта) ще се запълни за по-дълго време.

По време на движение Hikvision Dashcam C6 Pro прави лог на GPS координатите по маршрута, така че после да можете да проследите от къде сте минали в колко часа. Това става лесно с мобилното приложение, което използва Wi-Fi връзка с устройството за бързо прехвърляне на информация. Освен това на по-големия екран на смартфона е доста по-удобно да преглеждате записите.

Не бива да се притеснявате и за това дали всичко ще попадне в кадъра, защото ъгълът на заснемане от 130 градуса покрива доста широка зона. Освен това кадрирането може да се настройва допълнително, за да е сигурно, че в сцената попада всичко важно от заобикалящата среда. Дори нощем, записите са достатъчно ясни, благодарение на широката бленда на сензора.

Поддържа гласови команди

Hikvision Dashcam C6 Pro отива една стъпка по-напред от обикновените модели, защото поддържа гласови команди и подсказки. Можете само с гласова команда да стартирате и спрете записа или просто да направите моментна снимка, например ако искате да съхраните номера на автомобил пред вас.

Но това не е всичко, защото устройството поддържа и гласови подсказки, които могат да са много полезни. То ще ви сигнализира, когато светофарът светне зелено или превозното средство пред вас потегли и дори когато ограничението на скоростта се промени.

На практика същата функционалност получавате от модела Hikvision Dashcam F6 Pro, при който отсъства вграден дисплей за сметка на по-компактните размери. И C6 Pro, и F6 Pro имат една важна допълнителна екстра, която може да ви е от полза – те записват и текущата скорост на автомобила, което може да е много съществен аспект при анализа на дадена ситуация. Това е възможно, благодарение на наличието на вграден GPS приемник.

Hikvision предлага още четири модела видеорегистратори, които попадат в един и същи ценови клас и също разполагат с възможност за гласов контрол и информация. За разлика от моделите Dashcam C6 Pro и F6 Pro, Dashcam D1, K2 и B1 записват с резолюция Full HD (1080p), a D1 Pro – с 1440p. При тях има и чисто дизайнерски разлики във външния вид, така че всеки може да избере модела, който му допада най-много. В комплекта на видеорегистраторите е наличен дълъг захранващ кабел, който улеснява монтажа и позволява дискретно обезпечаване на работата им.

Цените започват от малко под 120 лв. за базовите модели и достигат до около 280 лв. за топмодела Dashcam C6 Pro.

Видеорегистраторите Hikvision се дистрибутират от АСБИС България и могат да бъдат открити и поръчани при всички партньори на фирмата, както и онлайн в магазините за техника.

видеорегистратор

банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: