HomeЗДРАВЕMadamsko Sun Protection Guide 2024

Madamsko Sun Protection Guide 2024

Madamsko Sun Protection Guide 2024

Защитата от слънцето е изключително актуална и важна тема, и ние от MADAMSKO избрахме да се фокусираме върху нея, за да ви предоставим най-добрите и полезни съвети. Вярваме, че всяка жена заслужава да се чувства уверена и защитена под слънчевите лъчи.

Създаден с мисъл за вашето здраве и красота, този GUIDE ви предоставя съвети от специалисти, както и предложения за качествена слънцезащитна козметика. Събрахме информация за най-добрите практики и продукти, които ще ви помогнат да се наслаждава на слънцето безопасно. В нашето специално издание ще откриете не само как да поддържате кожата си здрава, но и как да я предпазите от вредните ефекти на UV лъчите.

Слънцето е източник на живот и енергия, но също така може да бъде опасно за кожата. Неслучайно, всеки дерматолог препоръчва слънцезащитен крем като неотменим елемент от грижа за кожата. Често се казва, че най-малкото, което можем да направим за кожата си, е да нанесем слънцезащитен крем без значение от сезона.

Колко често трябва да се нанася слънцезащитен крем?

„Слънцезащитният крем трябва да се нанася на всеки два часа или веднага след изплакване с вода, за да осигурите постоянна защита от UV лъчи. Това е особено важно, ако сте на открито за дълго време най-вече между 10 и 16ч.  Изчислено е, че за максимална слънцезащита е необходимо да се нанасят 2 мг/см2 кожа през 2 часа, тоест около 30 мг. за цялото тяло, повечето хора нанасят една четвърт от това количество. Съответно избягвайте часовете на открито с максимален интензитет на слънчевите лъчи и използвайте защитно облекло като шапки с широка периферия, очила, дълги и леки материи.“ На този и още много други въпроси отговаря дерматологът д-р Айлин Кафелова.

В MADAMSKO SUN PROTECTION GUIDE 2024 ще разгледаме всичко, което трябва да знаем за слънцезащитните продукти и как да се насладим безопасно на слънцето.

Madamsko-sun-protection-2024

банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With:
Tags