HomeКРАСОТАКак да се грижим за татуировките през лятото?

Как да се грижим за татуировките през лятото?

татуировките

Как да се грижим за татуировките през лятото?

Може би сте мислили как ще остарее татуировката ви. Има много разногласия в индустрията относно видовете татуировки, които остаряват добре, но има едно нещо, за което всички можем да се съгласим: правилно защитената татуировка ще остарява значително по-добре от тази, която е изложена на увреждане от слънцето, независимо от стила на татуировката.

Лятото е времето, когато можем да покажем красивите творения по кожата си, но също така трябва да ги предпазим от силните слънчеви лъчи. Има някои важни правила, които трябва да спазваме ако имаме татуировки, особено през лятото, за да ги запазим красиви и ярки. 

Как слънцето влияе на татуировките?

Излагането на слънчева светлина влияе на татуировката по няколко различни начина. Мастилото за татуировки се вкарва в слоя на дермата на кожата, който съдържа меланоцити. Това са клетки, които освобождават меланин, когато са изложени на слънце. Ако излагате тази част от тялото си на слънце, тези клетки ще отделят значителни количества меланин, което ще промени цвета на вашата татуировка. В допълнение, UV лъчите ще достигнат молекулите на мастилото и ще започнат да ги разграждат. Това кара татуировката да изглежда избледняла.

Ако татуировка е нова и не е напълно заздравяла, излагането на слънчева светлина може да доведе до образуване на мехури. Трябва да пазим новата татуировка напълно защитена от слънцето поне три до четири седмици.

Щетите от слънцето са кумулативни, което означава, че всички малки пътувания навън се сумират. Ако разхождаме кучето си няколко пъти на ден, например, увеличаваме вредата от слънцето постепенно.

Как да защитим татуировките от слънцето?

Както вече сте се досетили, най-добрият начин да предпазим татуировките е да не излизаме през лятото. Не, разбира се! Просто трябва да изберем слънцезащитен крем с добър SPF, за предпочитане такъв, който няма да дразни кожата. Перфектният продукт би бил предназначен точно за татуировки като TattooMed® SUN PROTECTION LSF*50

TattooMed® SUN PROTECTION LSF*50
TattooMed® daily tattoo care

Друг вариант е да носим дрехи, които имат SPF и да следим нивото на UV индекса в нашия район. То варира от нула до 10, като нула е ниско ниво, а 10 е високо ниво. Когато нивото на ултравиолетовите лъчи достигне седем или повече, се препоръчва да останем на закрито по време на пиковите слънчеви часове.

За пълна грижа и предпазване на татуираната кожа ни помага TattooMed® daily tattoo care. Той защитава татуировката от вредностите на околната среда и предпазва от фотопровокирано от UV радиацията преждевременно стареене.

Какво да правим при слънчево изгаряне?

Всички правим грешки. Дори и да изглежда повредена, изгорялата от слънцето татуировка може да се върне към обичайното си състояние, след като кожата се регенерира напълно. За да облекчим болката при съществуващи татуировки, не нови, може да приложим няколко прости, но ефективни трика. 

  • Охлаждане на кожата със студен душ или компрес
  • Хидратиране на кожата 

Когато получим слънчево изгаряне, кожата се лющи, тъй като увредените клетки умират. Това може да извади мастило, което допринася за избледняване. Правилното овлажняване може да помогне на кожата да се възстанови от увреждане от слънцето, като същевременно потенциално предотвратява загубата на мастило. TattooMed® After sun освежава и успокоява татуираната кожа след продължително излагане на слънце.

 TattooMed® After sun
  • Пийте много вода
  • Дръжте татуировката покрита

След като татуировката се възстанови, направете каквото можете, за да предотвратите бъдещи изгаряния. Сериозното слънчево изгаряне може да наложи и медицинска помощ. Прочети още: Доматите: Новата тайна съставка за бляскава кожа


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: