HomeИНТЕРЕСНОЕволюцията на прическите на Джулия Робъртс

Еволюцията на прическите на Джулия Робъртс

Джулия Робъртс с бретон и кестенява коса

Еволюцията на прическите на Джулия Робъртс

От огненочервени къдрици до медено-русо каре.

Откакто дебютира на големия екран с култовия филм от 80-те „Мистична пица“, Джулия Робъртс става известна с две неща: ослепителната си усмивка и привличащи вниманието прически. Що се отнася до второто, миналия уикенд тя се появява с най-зашеметяващата си визия досега: дълго свежо каре с медено-руси кичури.

Еволюцията на косата на Робъртс започва с буйни огненочервени къдрици, които се спускат по раменете ѝ – визия, популяризирана от филма „Хубава жена“.

През 90-те тя експериментира с по-къси прически, включително такава тип (pixie cut)- рошав платинен боб, напомнящ на Мерилин Монро. Освен това изпробва и различни вариации на прическата на Рейчъл от “Приятели”, при които косата й е оформена в накъсани слоеве, които стигат до брадичката и рамкират лицето ѝ.

Джулия Робъртс с дълга червена коса
цветна снимка на Джулия Робъртс с дълга червена коса през 1990 г.
Джулия Робъртс с къса руса коса
цветна снимка на Джулия Робъртс с къса руса коса през 1999 г.

Няколко години по-късно прическите до раменете стават на мода. Понякога с къдрици, но по-често изцяло изправена коса с подвижни връхчета и страничен път. Популярните цветовете варират между кафяво, ягодово русо и златисто русо.

В края на 2000-те, тя се спира на дългите, разресани вълни, които се превръщат в нейна запазена марка за червения килим. Поне така си мислехме.

Джулия Робъртс с кестенява коса
цветна снимка на Джулия Робъртс с кестенява коса от 2007 г.

На 16 юни Джулия Робъртс присъства на благотворително гала събитие в Лос Анджелис, организирано от президента Джо Байдън. В снимка, която тя публикува в Инстаграм, актрисата се намира между настоящия президент, бившия президент Барак Обама и актьора Джордж Клуни и то с нова прическа и цвят на косата.

Скъсява дългата си кестенява коса до раменете и я подрежда с нежни вълни и път, разделен в средата. Също така, изглежда, че Робъртс оставя своите естествено руси корени за лятото, с мек нюанс на медно-рус цвят. Той добавя топлина към кожата по начин, по който платинените тонове не правят.

Независимо на колко години е, Джулия Робъртс винаги ще знае как да бъде в крак с модните тенденции, без да губи от своята индивидуалност.


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: