HomeКУЛТУРАИзложба подкрепя таланти със специални потребности

Изложба подкрепя таланти със специални потребности

изложба

Изложба подкрепя таланти със специални потребности

В продължение на 1 месец ще можете да се докоснете до красотата на творбите на хора със специфични потребности

Прочети още: Изложба подкрепя таланти със специални потребности

Естетическата наслага, която носи изобразителното изкуство, се обединява със социалната отговорност. Кой е казал, че талантът се крие само в онези със здрави крайници и безупречно зрение? Изкуството се крие в здравата душа. Точно това ни показват талантите със специални потребности от Творческа къща Вижън Арт. На 26 юни (сряда) от 18 ч. с официален коктейл В Полиграфия офис център се открива благотворителната изложба „Душа на художник“.

На изложбата, която продължава до 31 юли, ще се представят със свои работи хора с увреждания, участвали в програмите на Творческа къща Вижън арт, която подкрепя талантите със специфични потребности, като ги мотивира да изразяват себе си чрез различни форми на изкуството.

Картините от „Душа на художник“ са огледало на дългия път, изминат от авторите от различни поколения в стремежа им да се развиват и да предадат на публиката своите емоции, мечти и надежди. Средствата, събрани от продажбата на произведенията, ще бъдат изразходвани по програми на Агенцията за социално развитие Вижън, водещ доставчик на социални услуги за хора с увреждания у нас, част от която е Вижън арт.„Още от своето създаване Полиграфия офис център включва активно благотворителни инициативи в своя календар“, посочи Лили Кирова, мениджър Комуникации на „Полиграфия“ – „Те се приемат с отворени обятия от фирмите наемателки в нашата сграда, а локацията ни в центъра на града недалеч от пл. „Орлов мост“ прави събитията ни лесно достъпни за жителите и гостите на столицата. Очакваме ги и на изложбата „Душа на художник“, която ще ги докосне емоционално. Полиграфия е съорганизатор, като предоставя изложбената площ изцяло безвъзмездно.“

банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required

Share With: