HomeИНТЕРЕСНОМалко известни факти за принцеса Даяна

Малко известни факти за принцеса Даяна

Даяна

Малко известни факти за принцеса Даяна

На 1 юли 2024 г. принцесата на Уелс щеше да навърши 63 години. Любимата, покойна Даяна е наистина вечна икона. От спечелването на любовта на света със своята доброта и филантропия до трагичната и шокираща смърт през 1997 г., тя определено защити титлата си на „принцесата на народа“. В продължение на десетилетия учени и почитетели са изучавали принцеса Даяна с надеждата да научат повече факти за живота ѝ. 

Родена като Почитаемата Даяна Франсис Спенсър на 1 юли 1961 г., тя само продължава да се изкачва в кралските редици, ставайки дама през 1975 г. и след това принцеса Даяна през 1981 г. след брака си с принц Чарлз, сега крал Чарлз III. Семейството е важно за Даяна, особено двамата ѝ сина, принц Уилям и принц Хенри (Хари). След развода си през 1996 г. тя продължава да бъде любяща майка.

С последния сезон на хитовия сериал на Netflix The Crown — който драматично описва кралското семейство през десетилетията — събрахме нашите любими факти за принцеса Даяна, които гарантирано не само ще изненадат най-запаления фен, но и ще ви накарат да я харесате още повече.

Даяна не е била добра ученичка

Принцеса Даяна няма добри оценки в училище. Тя се проваля на важни изпити и трябва да напусне училището West Heath на 16 години.

принцеса Даяна
Getty Images

Тя искала да бъде балерина

Въпреки че академичните среди не са за нея, принцеса Даяна е много талантлива танцьорка. Тя искала да бъде балерина, когато е била по-млада.

Преподава на малки деца

Принцеса Даяна е била детска учителка в детската градина Young England, преди годежът ѝ с принц Чарлз да бъде обявен през 1980 г. Това е изненадващ избор на кариера, след като самата тя не е била добра ученичка, но със сигурност е искала да помага на деца.

Даяна има любими цветя

Белите рози са любимите цветя на принцеса Даяна и тя е виждана с тях доста често, дори в деня на сватбата си.

Тя не харесва диадеми

Въпреки че принцеса Даяна изглеждаше абсолютно царствена в тиарите, тя не обичала да ги носи, защото ѝ причинявали главоболие, особено в деня на сватбата.

Любимият десерт на Даяна

Въпреки че принцеса Даяна обикновено е яла много здравословна храна, тя имала слабост към неустоимия пудинг с хляб и масло на кралския готвач Дарън Макгрейди. Бившият кралски готвач Дарън Макгрейди е прекарал 11 години в работа за кралица Елизабет II и четири години като личен готвач на принцеса Даяна. Има много различни начини да се направи това известно ястие, но обикновено се състои от хляб, стафиди, бадеми и сметана, които се обединяват, за да направят ястие със свеж вкус. 

Обичала да почива на Карибите

Любимите места за почивка на принцеса Даяна били карибските острови Антигуа, Барбуда и Невис. Остров Невис очевидно все още има място в сърцето на синовете на Даяна, тъй като принц Хари го посети по време на официалното си посещение в Карибите през 2016 г.

Сестра ѝ излизала с принц Чарлз

Най-голямата сестра на принцеса Даяна, лейди Сара Маккоркодейл, излизала с принц Чарлз в продължение на девет месеца през 1977 г. Краткотрайният им роман се разпада, след като Сара дава неудобно интервю за принца, твърдейки, че двамата са „само приятели“.

Даяна има още един брат

Повечето хора знаят, че принцеса Даяна има две по-големи сестри, Джейн и Сара, и по-малък брат, Чарлз, но покойната принцеса е имала по-голям брат, който е роден на 12 януари 1960 г. Той е кръстен Джон на неговия баща, но за съжаление е починал 10 часа след раждането си поради тежки деформации. Той е погребан на територията на Сандрингам, където принцеса Даяна често го е посещавала. Смъртта му остава с нея дълги години и тя веднъж отбеляза: „Аз бях момичето, което трябваше да бъде момче.“


Прочети още: Обновете гардероба си с най-модерните летни чанти


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: