HomeКУЛТУРАМерил Стрийп се завръща в “Дяволът носи Prada”

Мерил Стрийп се завръща в “Дяволът носи Prada”

Мерил

Мерил Стрийп се завръща в “Дяволът носи Prada”

В момента се работи по продължение на „Дяволът носи Prada“ от 2006 г., като според съобщенията звездите Мерил Стрийп и Емили Блънт планират да се завърнат.

Мерил Стрийп отново ще бъде Миранда Пристли – редактор на списание Runway, заедно с Емили Блънт, която изигра нейната многострадална асистентка, споделя Е! News

Сценаристът Алин Брош Маккена, режисьорът Дейвид Франкел и продуцентът Уенди Файнърман също преговарят за завръщане. Не е известно дали Ан Хатуей ще влезе отново в ролята на Андреа Сакс.

Милиони момичета биха убили, за да видят този филм, но все още няма дата на излизане. Подробностите на сюжета обаче вече са разкрити: революционното продължение ще се фокусира върху Миранда, докато тя е изправена пред упадъка на някога проспериращия издателски бизнес. Всъщност единственият човек, който може да я спаси, е бившата ѝ асистентка, Емили Чарлтън, изиграна от Блънт, която сега е високопоставен изпълнителен директор в луксозна модна група. 

Филмът „Дяволът носи Prada“, базиран на романа на Лорън Уайзбъргър от 2003 г., проследява Андреа, докато тя намира работа за Пристли, ледено студения редактор на голямо модно списание в Ню Йорк. Счита се, че характерът на Пристли е поне частично вдъхновен от главния редактор на Vogue Ана Уинтур, за която Уайзбъргър е работил като личен асистент. Филмът беше касов хит, като спечели 326,7 милиона долара в световен мащаб и спечели на Стрийп Златен глобус за най-добра актриса в комедия.

Ана Уинтур

Ана Уинтур
Ана Уинтур/Getty Images

Миналата година Блънт и Хатауей се събраха отново за поредицата на Variety и размишляваха върху времето, прекарано заедно със Стрийп. Блънт каза, че не могла да спре да се смее, докато снимали филма, тъй като нейният герой „беше толкова ужасен“ спрямо този на Хатауей „през повечето време“.

Актьорският състав се събра отново на наградите SAG. Стрийп, Хатауей и Блънт, връчиха награда, което зарадва феновете, тъй като те цитираха реплики от филма. 

Емили Блънт, Мерил Стрийп и Ан Хатауей зад кулисите на тазгодишните награди SAG. Снимка: George Pimentel/REX

Емили Блънт, Мерил Стрийп и Ан Хатауей

Други членове на актьорския състав, най-вече Стенли Тучи, който играе заместник на Пристли, също помогнаха да се поддържа разговорът за филма жив. Направена е и значителна преоценка на романтичния сюжет на филма, като много зрители смятат, че приятелят на Анди, Нейт, е бил „истинският злодей“ в историята заради усилията му да накара приятелката си да приеме кариерата си по-малко сериозно.

Любопитни моменти от създаването на оригиналния филм

1. Фактите на Ана Уинтур създават много трудности за продукцията. „Имах огромни проблеми с намирането на някого в света на модата, който да говори с мен, защото хората се страхуваха от Ана и Vogue, не искаха да бъдат черни“, каза Маккена пред Entertainment Weekly за своето изследване. „Имаше един човек, който говори с мен, чието име никога няма да разкрия и той каза: „Хората в този филм са твърде мили. Никой в ​​този свят не е твърде мил. Не е нужно да бъдат, и те нямат време да бъдат. След това направих пас, за да направя всички малко по-заети и злобни.“

2. Единственият контакт, който имат с Vogue е Джес Гончор, дизайнерката на продукцията, която се промъкнала в сградата на Vogue, за да разгледа офиса на Ана. „Той успя да пресъздаде офиса толкова автентично, че ми казаха, че Ана е ремонтирала своя веднага след излизането на филма.“

Мерил Стрийп
Barry Wetcher/20th Century Fox

3. Ана Уинтур коментира филма така пред 60 minutes: “Беше забавно, но не беше истинско предаване на това, което се случва в това списание.”

4. Стрийп е единственият избор за ролята на Миранда, като вицепрезидентът на студиото Хакен призна пред Variety, че всъщност не са обмисляли други актриси. „Не помня нищо друго освен „Моля те, Боже, нека бъде Мерил“, казва тя. 

5. Стенли Тучи също помогна за създаването на някои емблематични линии. След като продуцентите прекарват месеци в търсене на подходящия художествен директор на Runway – Найджъл, актьорът приема ролята „на 11-ия час“, казва Тучи пред EW.

Мерил Стрийп
Barry Wetcher/20th Century Fox

Прочети още: Марго Роби показа бременното си коремче


банер вайбър

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: