HomeСРЕЩИМодел за подражание: 7 модни блогъри, чийто стил е признат като еталон

Модел за подражание: 7 модни блогъри, чийто стил е признат като еталон

стил

Модел за подражание: 7 модни блогъри, чийто стил е признат като еталон

„О, какво блаженство е да знам, че съм съвършена!“ – биха могли да кажат героините на тази статия. Разбира се, някой ще кръсти дрехите им скучни, някой ще ги упрекне за абсурдността и нарушаването на „правилата на добрия вкус“, а някой дори ще прецени, че много от тях отчаяно се копират една друга и нямат стил.

Въпреки това, от време на време, модните списания наричат стила им на обличане еталон, фотографите не изостават ни на стъпка от тях, а милиони абонати в социалните мрежи конспектират кои стилове, аксесоари и щампи избират техните идоли – за да копират незабавно техниките им. Кои са те – жените, чийто стил се счита за стандарт днес?

стилСветская львица Оливия Палермо – женствен стил

Оливия Палермо (Instagram – @oliviapalermo) е актриса, модел, моден блогър и дизайнер от италиански произход. През 2008 г. тя става една от нюйоркчаните, чийто професионален и личен живот е проследен от създателите на документалната поредица The City. По време на телевизионното шоу тя започна работа за Даяна фон Фюрстенберг и в отдела за аксесоари на Elle. По нататък тя се занимава, както с модна журналистика, така и с разработването на модни колекции. Те включват  дрехи, аксесоари, бижута и козметика за световноизвестни марки, луксозни и демократични, например за Mango и Westward Leaning.
Освен това, Палермо се появява на кориците на почти всяко голямо лъскаво списание, включително Cosmopolitan, Marie Claire, Harper’s Bazaar, L’Officiel и Tatler. Висока блондинка с фигура на модел, Оливия предпочита женствен стил с определено класическо влияние. Полота и дълги поли, официални якета и перфектно скроени палта, високи токчета и маркови чанти – така тя се появява по улиците на Ню Йорк и в обектива на модните фотографи.

стилНай-стилният архитект Джули Ферери

Архитект Джули Ферери се нарича показно образцова французойка. Именно нейният стил олицетворява всичко, което модните списания и общественото мнение приписват на жителите на Франция. Ферери притежава елегантна небрежност, лекота, ненатрапчива женственост.
Дълги крака, дълги бретони, къси поли, прилепнали силуети. Джули не е фен на оверсайз и многослойност, а по-скоро прилича на Джейн Бъркин в младите си години. Нейният акаунт в @juliesfi има над триста хиляди абонати.

 

стилПерфектната Over Size – Танеша Аващи

Нито една статия с препоръки за жени с големи размериq не е пълна без снимки на очарователната брюнетка със смесен етничен произход. Буйни къдрици и вълнуващи извивки на фигурата, това еТанеша Аващи. Нейният акаунт в Instagram се казва много просто – @girlwithcurves и се появи още в дните, когато никой не можеше да си представи моден блогър, по-голям от XS, а в целия интернет имаше по-малко от десет такива смели жени. Уверен и елегантен, стилът на Avashti днес изглежда малко остарял, но за мнозина олицетворява идеалната женственост. Самата Tanesha Avashti също е моден дизайнер и си е сътрудничила с марката за бижута Pandora.

стилЛеони Хане укротява тенденциите

Леони е родена в Германия, а когато израства, се премести в Лондон. Тя води моден блог в Instagram – @ohhcouture, който е следван от над два милиона абонати. Още от детството си Леони се отличава с любовта си към ученето, висока интелигентност и развито аналитично мислене. Успоредно с обучението си тя работи в моден бутик, но след като завършва университета, заема позиция като мениджър по стратегическо развитие, което на пръв поглед идеално отговаря на нейните таланти. Въпреки това… любовта към модата побеждава. Днес Леони сътрудничи като моден инфлуенсър с Dior и Louis Vuitton и присъства на Седмиците на модата. Занимава се с дизайн – във всичко това й помага партньор, с когото е неразделна още от университетските си години както в любовта, така и в работата.

стилКралицата на цветовете Блеър Еди

През 2007 г. тя се присъединява към корпорацията Gap в програмата за обучение по мениджмънт, а по-късно работи като търговски представител в дъщерно дружество на Gap Inc. Нейният партньор, с когото Блеър основава модния си блог, също работи там. В края на краищата не е толкова лесно да правиш нещата сам, да позираш за снимки… С течение на времето, именно страницата й в социалната мрежа се превръща в основната й работа. Instagram на Блеър Еди (@blaireadiebee) е пълен с живи цветове, щури щампи, странни комбинации. Ярко жълто палто и чорапогащник на точки? Перфектно. Зелена пола от тюл с розов пуловер (или обратно) – защо не! В същото време човек не може да нарече стила й предизвикателен или шокиращ. Умел избор на стил, сдържаност в детайлите, строги, дори твърди форми на нещата, гладък кок и черни очила балансират колоритното разнообразие на нейния образ.

стилСлучайната звезда Лин Слейтър

Лин Слейтър е може би една от най-известните звезди на уличния стил в зряла възраст. Още през шейсетте години, докато учела в католическо училище, тя се присмивала на необходимостта да носи униформа. Била събрала впечатляваща колекция от религиозни медали, медальони и броеници, които носела в произволен ред за всеки урок. Никой не би могъл да забрани подобно „самоизразяване“, защото носенето на религиозни символи в католическо училище е… правилно. По-късно тя се присъединява към хипитата, носела дълги рокли, филцови шапки и дрънкулки. През 2010-те години Лин, вече професор по социология, случайно попаднала в рамката на фотографите на Седмицата на модата. В костюма си Yohji Yamamoto и с чанта Chanel, тя изглеждала може би по-естествено и елегантно, отколкото повечето гости на събитието! Днес акаунтът й в @iconaccidental има повече от седемстотин хиляди абонати, тя се появява в реклами на големи марки и не спира да експериментира със собствения си стил.

стилМодният оракул Бланка Миро

Бланка Миро е звезда в уличната мода и професионален стилист от Барселона. Тя е родена и израснала в творческо семейство: майка й е интериорен дизайнер, баща й е съсобственик на салоните на Porsche, фотограф и голям фен на модернистичното изкуство. Бланка учи модна журналистика в Лондон и бранд мениджмънт в Барселона. Освен воденето на моден блог, консултира големи марки и самостоятелно проектира дрехи, бижута и аксесоари. Професионалните ангажименти на Миро включват сътрудничество с Mango, Chanel, Miu Miu и Loewe, създаване на модната платформа Vasquiat и собствената й марка La Veste. Тя е известна със смели, неочаквани комбинации от маркови вещи – и уникалната си способност да предвижда тенденции. Или може би шефовете на модни къщи просто са вдъхновени от ироничния и смел подход на Бланка Миро?

Източник: Мода (omode.info)

Share With: